Idešššš

Federalna Vlada konačno kreće u rekonstrukciju Staklene banke

Vlada je još ranije u proračunu izdvojila 13 milijuna KM za rekonstrukciju ruševnog objekta Staklene banke.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 09. 2021. u 10:23 Bljesak.info / Pogled.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacija je objavila natječaj/javnu nabavku usluga izrade idejnog rješenja sanacije, rekonstrukcije, redizajna fasade i adaptacije objekta poslovne zgrade Staklena banka u Mostaru.

Zgradu, koju je kupila još 2017. godine Vlada, FBiH namjerava iskorisititi za smještaj ministarstava i tako ostvariti uštede budući da su trenutno ministarstva raštrkana na više lokacija.

Vlada će autorska rješenja za zgradu Staklene banke primati do 10. studenog 2021. godine, a najbolja tri, koja ke i otkupiti, nagradit će novčanim nagradama od 22.000,00 KM za prvongrađeno rješenje, 8.000,00 KM za drugo i 5.000,00 KM za treće (bez PDV-a).

Vlada je još ranije u proračunu izdvojila 13 milijuna KM za rekonstrukciju ruševnog objekta Staklene banke.

U prosincu 2019. godine platila je usluge arhitektonskog i geodetskog snimanja postojećeg stanja zgrade, te provela nabavku ispititivanja konstrukcija i izrade elaborata o stanju konstrukcija objekta sa prijedlogom mjera sanacije.

Vlada FBiH Staklenu banku je kupila od Gospodarske banke d.d. Mostar u likvidaciji za gotovo šest milijuna KM.

Prema ranijim pretpostavkama preseljenjem institucija i ministarstva koje su sada raštrkana po Mostaru pod jedan krov uštedjelo bi oko 750.000 KM godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close