Vijećnici podržali rekonstrukciju

Evo kako će izgledati nova zgrada Kulturno-informativnog centra u Čitluku

Vijećnici OV Čitluk jednoglasno su podržali rekonstrukciju zgrade KIC-a.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 01. 2020. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Brotnjo.info / Zgrada KIC-a

Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, na 36. sjednici Općinskog vijeća Čitluk nazočnim vijećnicama i vijećnicima dao je obrazloženje pod točkom dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o odobravanju kreditnog zaduženja.

U svom izlaganju Radišić istaknuo je kako bi se Općina Čitluk kod Razvojne banke BiH zadužila u iznosu od 1.700.000,00 KM zbog financiranja izgradnje zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk.

Foto: Brotnjo.info / Zgrada KIC-a

Kreditno zaduženje bilo bi namijenjeno za realizaciju ovog kapitalnog projekta, a kredit bi se realizirao uz kamatnu stopu 2,5 posto fiksno i na razdoblje od 12 godina uz grace razdoblje od jedne godine.

Obrazlažući razloge za prijedlog ovakve odluke načelnik Radišić je spomenuo kako je Općina Čitluk započela izgradnju sportske dvorane OŠ Bijakovići i da priprema početak gradnje sportske dvorane Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića te da uz dva ovako zahtjevna projekta nije u mogućnosti financirati izgradnju zgrade KIC-a iz vlastitih sredstava i sredstava prikupljenih apliciranjem na različite natječaje, piše Brotnjo.info.

Foto: Brotnjo.info / Zgrada KIC-a

U obrazlaganje zahtjeva za odobravanje kreditnog zaduženja uključio se i Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, na način da je kazao kako bi se kroz projekt izgradnje zgrade KIC-a realizirali i na Vijeću ranije usvojeni zaključci vezani za izgradnju spomen obilježja za poginule branitelje i Spomen sobe.

Zahtjev za odobrenje kreditnog zaduženja usvojen je jednoglasno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close