75.800 KM

EU donirala vrijednu medicinsku opremu SKB Mostar

'Velika je utrka za nabavu cjepiva, učinit ćemo sve u našoj moći da BiH dobije cjepivo što je prije moguće.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2020. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upriličena je primopredaja vrijedne donacije Europske unije Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Riječ je o PCR aparatu s pratećom opremom čija je vrijednost 75.800 KM.

Uručenje donirane opreme održano je ispred Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar, a nazočni su bili veleposlanik Europske unije u BiH Johann Sattler, doc. dr. Miro Leventić predstojnik Klinike za ORL i MFK i dr. sc. Maja Ostojić pročelnica Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku.

''Europska unija nastavlja pružati podršku s nabavom opreme kako SKB Mostar tako i ostalim medicinskim ustanovama u BiH. Pomoći ćemo vam također i u nabavi cjepiva'', istaknuo je veleposlanik Sattler i dodao ''Velika je utrka za nabavu cjepiva, učinit ćemo sve u našoj moći da BiH dobije cjepivo što je prije moguće''.

Pročelnica Zavoda za Mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku dr. sc. Maja Ostojić zahvalila je na doniranom PCR aparatu koji će im uvelike pomoći u svakodnevnom radu te istaknula kako su u proteklih 10 mjeseci testirali više od 83.000 uzoraka.

''Ovo je dobra prilika da nastavimo raditi istim kapacitetima'', naglasila je dr. Ostojić.

Od početka pandemije Europska unija je SKB Mostar donirala testove na COVID-19, zaštitnu medicinsku opremu (maske, viziri, rukavice, odijela, kape i zaštita za obuću) te visokokvalitetnu opremu ( respiratori, aparat za anesteziju, rendgen, ultrazvučni aparat i pulsni oksimetri ) u vrijednosti od 468.000 KM.

Donirana oprema je dio ukupne medicinske pomoći Europske unije za BiH u borbi protiv COVID-19 pandemije, u vrijednosti od 14 milijuna KM, koja se od ožujka ove godine isporučuje zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Oprema je nabavljena u skladu sa standardima EU za javne nabavke kroz projekt koji provodi UNDP BiH, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close