EBRD

Europska banka voljna još ulagati

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim projektima rađenim u suradnji s EBRD-om i planovima za buduću suradnju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 09. 2019. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Fadil Novalić ugostio je danas izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u kojoj su bili direktorica za zapadni Balkan Zsuzsanna Hargitai, dosadašnji direktor EBRD-a u Bosni i Hercegovini Ian Brown, novoimenovana direktorica EBRD-a u Bosni i Hercegovini Manuela Naessl i viši bankar Josip Polić.

Novalić je zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji Ianu Brownu, koji je ovu funkciju obnašao pet posljednjih godina, a novoj direktorici Manueli Naessl je poželio dobrodošlicu i dobar budući rad.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim projektima rađenim u suradnji s EBRD-om i planovima za buduću suradnju.

''Iako od EBRD-a dobivamo financijsku podršku, mi računamo i na tehničku pomoć od vas. Sasvim sigurno ćemo ubuduće jače otvoriti prostor za više investicija'', rekao je, između ostalog, Novalić.

U fokusu djelovanja u sljedećem razdoblju bit će nastavak izgradnje Koridora Vc, obnova pruga i ubrzanje željezničkog prometa, projekti za jačanje privatnog sektora, obnovljive energije i zaštite okoliša.

Direktorica Hargitai je istaknula da, osim podrške EBRD-a projektima vezanim za Koridor Vc, energetiku i obnovljive izvore, postoji i spremnost EBRD-a za ulaganja u realni sektor, Željeznice FBiH, kao i u komunalnu infrastrukturu s ciljem pružanja boljih usluga građanima.

Nova šefica EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu dužnost preuzima 1. listopada, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close