Curenje povjerljivih informacija

EIB traži ponavljanje natječaja za dionicu Počitelj - Zvirovići

EIB smatra da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 12. 2017. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska Investicijska Banka (Banka) je u srijedu, 27. prosinca 2017. godine, dostavila Javnom poduzeću ''Autoceste FBiH'' (JPAC) pismo u kojem traži da se postupak dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj - Zvirovići ponovi.

Naime, Banka smatra da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima. Navedeno je da su istim prekršene odredbe o povjerljivosti iz Ugovora o financiranju zaključenog između BiH i Banke, iako je Uprava JPAC učinila sve da zaštiti integritet procesa evaluacije ponuda koji je započeo 17. srpnja 2017. godine.

''U tom smislu, Banka u svom pismu nudi eksperta koji će, o trošku Banke, pomoći JPAC u ponovljenom postupku. Uprava JPAC ni na koji način ne želi ugroziti partnerski odnos s Bankom kao jednim od ključnih financijera u izgradnji Koridora Vc te će nastaviti komunkaciju s Bankom u želji da se proces imenovanja stručnjaka i ponovnog raspisivanja natječaja provede što je prije moguće'', priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close