EIB

Prošle godine uložili 242 milijuna eura za projekte u BiH

Na sastanku je istaknuto da su u protekloj godini postignuta rekordna ulaganja EIB-a u Bosni i Hercegovini jer je potpisano šest ugovora ukupne vrijednosti 242 milijuna eura
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 04. 2019. u 14:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa operacija za zapadni Balkan Europske investicijske banke (EIB) Mettea Rivellinija s kojim je razgovaro o projektima koji su u tijeku i planovima za nastavak suradnje. 

Na sastanku je istaknuto da su u protekloj godini postignuta rekordna ulaganja EIB-a u Bosni i Hercegovini jer je potpisano šest ugovora ukupne vrijednosti 242 milijuna eura te da se projekti odnose na privatni i javni sektor. 

Naglašeno je da je dosad jedan od najvećih i tehnički najkvalitetnijih projekata koje financira EIB na Koridoru Vc i to na dionici autoceste Banja Luka - Doboj, ali su u pripremi novi projekti koji se, osim infrastrukture, odnose i na projekte zaštite od poplava, zdravstvo, te razvoj malih i srednjih poduzeća. 

Ministar Bevanda je izrazio zadovoljstvo stupnjem implementacije projekata EIB-a u BiH, te naglasio kako očekuje nova ulaganja u oblasti infrastrukture jer su novi projekti u postupku pregovaranja. 

Prema riječima ministra Bevande, nužno je pružiti jaču podršku privatnom sektoru kroz povoljne programe kreditiranja što će doprinijeti povećanju investicija i ekonomskog rasta. 

Rivellini je istaknuo kako BiH ima značajno mjesto u projektima EIB-a i da očekuje još bolju siradnju u budućnosti te je ministru Bevandi na današnjem sastanku predstavio novoimenovanu predstavnicu EIB-a za BiH i Crnu Goru Sandrinu Friscia, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

 
Kopirati
Drag cursor here to close