Islamska suradnja

Džaferović u Meki za unapređenje ekonomske suradnje s Pakistanom i Malezijom

Susreti su upriličeni na marginama 14. samita Organizacije islamske suradnje, koji je održan u Meki.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 06. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u Meki razgovarao s premijerom Pakistana Imranom Khanom i zamjenicom premijera Malezije Wan Azizah Wan Ismail.

Susreti su upriličeni na marginama 14. samita Organizacije islamske suradnje, koji je održan u Meki.

Tijekom razgovora s premijerom Islamske Republike Pakistan Imranom Khanom istaknuti su izuzetni prijateljski odnosi dviju država.

U izuzetnom sadržajnom razgovoru, koji je trajao neuobičajeno dugo za sastanke ove vrste, Džaferović i Khan dotaknuli su se brojnih tema. Zajednički je konstatirana potreba da se veze između BiH i Pakistana dodatno intenziviraju na svim poljima, a naročito na ekonomskom planu.

S tim u vezi, razmijenjeni su pozivi za posjete na najvišem državnom nivou, koje bi trebale doprinijeti zamahu u suradnji dviju država.

U fokusu razgovora sa zamjenicom premijera Malezije Wan Ismail bili su bilateralni politički odnosi i ekonomska suradnja.

Potvrđeni su prijateljski odnosi BiH i Malezije, a sugovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske suradnje, naročito u halal industriji i zdravstvenom turizmu, te u oblasti obrazovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close