Mostarske čarolije

Dvostruko lice mostarskog semafora

Godinama već Mostar stoji na mjestu kad je u pitanju promet na gradskim ulicama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 08. 2020. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije semafor nešto što Mostarci, pogotovo oni na nogama, poštuju. No, oni koji prate zeleno za pješake na raskrižjima ostali su iznenađeni na križanju Dubrovačke, Splitske i Ulice kralja Tomislava jer je semafor pokazao ''dvostruko'' lice.

Naime, nekakav kvar prouzročio je to da istodobno pješacima svijetli i zeleno i crveno svjetlo pa je mnoge pješake uveselila nova mostarska instalacija.

Godinama već Mostar stoji na mjestu kad je u pitanju promet na gradskim ulicama. Bitke se vode s ''mirujućim prometnom'' odnosno parkiranjem, pješacima koji ne poštuju pješake prijelaze, i semafore te obožavaju prečace kao i za automobile koji, čini se, mogu što hoće. Tu su, naravno, i biciklisti ali i sve češći vozači električnih romobila koje zakon još nije svrstao u neku kategoriju.

Valja podsjetiti i na semafore. Tako je, recimo, Mostar zamalo dobio najsuvremenije semafore na ''vrhu Avenije'', ali nakon silne priče gradskih otaca na tom je raskrižju zasjao običan semafor, bez tipkala ikakvih ''čuda'' koji bi ga činili suvremenim.

Druga su priča i semafori u Dubrovačkoj ulici koji su, bez objašnjenja, prestali raditi iako nisu svijetlili duplo kao ovaj što unosi još zbunjenog svjetla u ionako zbunjeni grad.

 

Kopirati
Drag cursor here to close