Svečani prijem vozila

Dom zdravlja Mostar dobio dva vozila, uskoro i ''edukacijska teretana''

Svečani prijem novih vozila hitne medicnske pomoći
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 09. 2020. u 12:50 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Mostar je dobio dva najmodernije opremljena vozila hitne pomoći u vrijednosti od 163.600 eura.

Mario Kordić direktor Doma zdravlja Mostar rekao je da je od veljače u implementaciji IPA projekt koji je prije dvije godine pokrenula ekipa Doma zdravlja Mostar, u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore i Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

''Ovo je samo jedna od faza projekta i nama najznačajnija, dobili smo dva nova vozila potpuno opremljena sa svim najmodernijim standardima i kompletnom opremom za bilo koju hitnu situaciju'', rekao je Kordić u izjavi za medije.

Foto: Bljesak.info / Mario Kordić

Ovom prilikom, zahvalio je svim djelatnicima Doma zdravlja, koji su radili ovaj projekt.
''U jednom momentu se razmišljalo i o stavljanju projekta u stand by unatoč ovim izvanrednim okolnostima. Bitno je naglasiti da je jedan dio ekipe snašao snage i vremena da se projekt nastavi, njima hvala. Benefit koji dobiva DZ Mostar su ova dva vozila'', kaže Kordić.

Doda je da se u zadnjih par dana brojevi pozitivnih pacijenata visoko rastu, pa su potrebe za hitnim intervencijama velike, a bit će veće i ova dva vozila će im, kaže, pomoći.

''Djelatnicima Hitne Doma zdravlja Mostar hvala, hvala i svima u zdravstvenoj zaštiti kapa do poda i hvala za sve što čine. U sljedećoj fazi planirana je nabavka opreme i opremanje edukacijskog centra, a ideja je da kroz Centar djelatnici hitne pomoći imaju kontinuiranu edukaciju'', rekao je Kordić.

Foto: Bljesak.info / Prijem novih vozila Doma zdravlja Mostar

U prenesenom značenju, dodao je ''otvaramo teretanu gdje će se liječnici nabildavati kako bi bili spremniji u hitnim intervencijama''.

Komentirajući sve veći broj zaraženih osoba korona virusom, Kordić kaže da je sustav još kompaktan.

''Ovom prilikom apeliram da se malo oštrije pridržavaju mjera, da nose maskice i drže distance, jer ako ovako opušteni budemo, bit će nam teško'', rekao je Kordić.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić izrazio je zadovoljstvo što su nova vozila stigla u Mostar.

Foto: Bljesak.info / Ljubo Bešlić

''Pokrenuli smo projekt na kojem se radi duže od godinu dana i danas je prva isporuka ova dva vozila hitne pomoći što će našim sugrađanima i olakšati da brže dođu do liječnika'', kazao je Bešlić, pozivajući još jednom građane da slušaju sve epidemiološke mjere i da tako pomognemo sebi i svima nama.

Podsjetimo, iz Doma zdravlja je ranije za Bljesak.info rečeno kako se ovim projektom želi podignuti razina kvalitete usluge hitne medicinske pomoći (HMP) u regiji.

''Zajednički pristup projekta je uskladiti kvalitetu, standard, procedure, opremu i stručnu osposobljenost kadrova kojima je zajednički cilj unaprijediti kvalitetu usluge HMP u regiji. Tijekom implementacije projekta, stvorit će se krug edukativnog karaktera kojim je svrha kontinuirana edukacija kako stručnih kadrova, tako i običnih građana. Misao vodilja ovog koncepta leži na činjenici da je 3-5 minuta do dolaska hitne najvažniji za život pacijenta, te takvom edukacijom građana i postavljanjem AED-ova želimo broj smrtnosti smanjiti na najmanju moguću razinu'', rekla je glasnogovornica Ines Popovac.

Foto: Bljesak.info / Prijem novih vozila Doma zdravlja Mostar

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik, kao jedan od partnera na projektu, za Bljesak.info ranije je istaknuo kako će se projektom doći do ujednačavanja standarda prilikom profesionalnog djelovanja u regiji.

''Mi se vidimo kao ravnopravni partneri u ovom projektu kojem je za cilj, osim nabavke kvalitetne opreme i vozila, educiranje naših radnika-liječnika, medicinskih sestara/tehničara i vozača radi pružanja još kvalitetnije usluge hitne medicinske pomoći na našem području a to je i doprinos i promjene na bolje u našoj zajednici. Ujedno, a nije zanemarivo, doći će do ujednačavanja standarda i načina rada te upoznavanja ekipa iz tri zemlje da bi , ako to ikada zatreba, mogli pomoći 'susjedu u nevolji''', rekao je Gajnik.

Kopirati
Drag cursor here to close