Zaslužuje pažnju

Dodik obišao radove na Jahorini

Dodik je rekao da Jahorina zaslužuje pažnju, jer se na toj planini ostvaruju značajni prihodi i značajne aktivnosti za cijelu BiH, zbog čega će nastaviti s podrškom u budućnosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 07. 2019. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obišao je infrastrukturne radove na Jahorini, vrijedne više od 30 milijuna KM. 

Dodik je rekao da Jahorina zaslužuje pažnju, jer se na toj planini ostvaruju značajni prihodi i značajne aktivnosti za cijelu BiH, zbog čega će nastaviti s podrškom u budućnosti.

''Zalagao sam se da se Samit procesa suradnje zemalja jugoistočne Europe održi upravo ovdje. Jahorina zaslužuje pažnju koju smo joj ukazali dolaskom predsjednika zemalja, od Erdogana do Đukanovića i drugih. Sve ovo treba posmatrati kao jedinstven način promocije svega što radimo na Jahorini'', rekao je Dodik.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić  istaknuo da Jahorina bilježi rekordnu ljetnu sezonu. 

''Danas je 11. dan ljetne sezone rada a već bilježimo ogromne pomake. Ostvarili smo povećanje u odnosu na prošlu godinu za fascinantnih 178,50 posto, broj vožnji je porastao za 64,75 posto i moram reći da nas posebno raduje da ljudi sve više uviđaju prednosti Jahorine i u ljetnom periodu i odlučuju na planini provesti vrele ljetne dane'', kazao je Ljevnaić. 

Na Jahorinu su u tijeku radovi na sedam značajnih projekata, a najveći i najznačajniji je izgradnja gondole radnog naziva "Partizan", kojom će se kapacitet skijališta povećati za 2.700 skijaša po satu. Gradi se i 3.000 metara novih staza koje će biti i osnježene, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Najveća ljetna atrakcija na planini će biti puštena u pogon u tijeku kolovoza, a radi se o planinskom bobu na šinama čija je planirana dužina 2.500 m. Trenutno su u tijeku radovi na montiranju ove instalacije koja će kretati od vrha pored vještačkog jezera a završavati na platou Poljice.

 ''Na polaznoj stanici boba gradimo restoran sa pogledom na jezero i velikom terasom. Planirano je uređenje oko vodoakumulacije Poljice adekvatnim ljetnim sadržajima. U tijeku su i radovi na zamjeni starog ski lifta Poljice novom instalacijom "sidro" koja će sa 300 povećati kapacitet prijevoza skijaša na 1.200 po jednom satu. Radimo i na osvjetljenju staze Poljice'',- dodao je Ljevnaić.

Kopirati
Drag cursor here to close