Autocesta

Dodik obećao da Srpska neće kasniti

Podsjetio je kako je s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prije četiri ili pet godina ovaj projekt stavio na dnevni red i da su zajedno radili na tome.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 03. 2019. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, čiji će dio prolaziti i kroz Republiku Srpsku, ozbiljan doprinos ekonomskom razvoju Bijeljine, ali i cijele Semberije i Srpske.

Dodik je rekao kako je planirani početak izgradnje dionice ovog auto-puta kroz Srbiju od Sremske Rače do Kuzmina, koji je planiran za jun, dobra vijest za Republiku Srpsku, a prije svega za bijeljinski kraj.

''Ne želimo da se ta trasa završila na Savi ili Drini nego da uđe u Srpsku i dalje se kreće prema Brčkom odakle bi krak išao prema Tuzli i Sarajevu. Što se tiče Srpske, mi bismo nastavili graditi auto-put prema Doboju gdje smo već stigli s auto-putem iz pravca Banja Luke. Time bismo imali spojenu Banja Luku, Bijeljinu i Beograd'', istaknuo je Dodik.

Podsjetio je kako je s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prije četiri ili pet godina ovaj projekt stavio na dnevni red i da su zajedno radili na tome.

''U junu će početi izgradnja trase u Srbiji, a mi razgovaramo s turskom kompanijom koja gradi tu dionicu da nastavi dalje graditi u Srpskoj. Vjerujem da ćemo s turskom, kineskom ili bilo kojom drugom kompanijom naći dovoljno elemenata za suradnju kako bi Srpska nastavila, gotovo u kontinuitetu, s izgradnjom tog auto-puta prema Banja Luci'', kaže Dodik.

Pojasnio je kako Srpska mora usuglasiti planske dokumente i da ne smije mnogo kasniti.

''Insistiram na ubrzanom pristupu tome. Ne želim da izgubimo ni trenutak u mogućnosti da to izgradimo'', rekao je Dodik.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektiranje i izgradnju dionice auto-puta Sremska Rača-Kuzmin između Vlade Srbije, "Puteva Srbije" i turske kompanije "Tašjapi" potpisan je 19. prosinca prošle godine u Beogradu, prenosi Srna.

Ranije ja najavljeno da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić početak radova na toj dionici otvoriti zajedno s Dodikom i predsjednikom Turske Redžepom Tayipom Erdoanom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close