Sastanak 16. ožujka

Dodik o izgradnji puta Sarajevo - Beograd: Sporazum s Turskom naredna razina

Dodik je podsjetio da je u 2019. godini potpisan memorandum i utvrđena trasa puta, dogovorena između Republike Srpske i Federacije BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 02. 2021. u 19:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnjeg sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s predstavnicima Vijeća ministara BiH i dviju entitetskih vlada, u sjeni novinarskih pitanja o kašnjenju nabavke cjepiva protiv COVID-a 19, sudionici su potvrdili da je druga tema ovog susreta bio budući sporazum o suradnji s Republikom Turskom u vezi s izgradnjom puta Sarajevo - Beograd.

U izjavi novinarima, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je podsjetio da je u 2019. godini potpisan memorandum i utvrđena trasa puta, dogovorena između Republike Srpske i Federacije BiH.

''U sporazumu se dalje preciziraju neki elementi koji idu za tim da odrede način ponašanja organa, financiranje. Dakle, radi se o međudržavnom sporazumu koji omogućava da se poboljšaju uvjeti ugovaranja u smislu da ugovaranja budu direktna, ako netko s kim imate međudržavni sporazum nudi financije, s njim možete dogovoriti izvođača, a to je moguće uraditi u skladu sa zakonodavstvom Bosne i Hercegovine. Budući da je sporazum naredna razina, svi sudionici današnjeg sastanka su dali suglasnost za taj sporazum'', kazao je Dodik najavljujući za 16. ožujak sastanak bh. dužnosnika s predsjednikom Republike Turske.

''Ići će i predstavnik Vijeća ministara BiH koji će, uz naše prisustvo, potpisati taj sporazum, a nakon toga će nadležna ministarstva Republike Srpske i Federacije BiH, odnosno firme koje se bave autoputevima, biti ovlašteni da s direktnim izvođačima ugovaraju radove na trasi'', pojasnio je Dodik.

Kad je riječ o Republici Srpskoj, riješeni su svi imovinsko-pravni poslove na većem dijelu trase, od Rače do Bijeljine.

Kopirati
Drag cursor here to close