Kontrola dodijeljenog kredita

Direktor EBRD-a sa Novalićem i Milićević: Nastavite gradnju Koridora Vc

Istaknuto je da nastavak izgradnje Koridora 5-C, nije samo veliki infrastrukturni projekt BiH, već je važan i za cjelokupan ekonomski napredak.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 11. 2017. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević susreli su se danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, s direktorom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ianom Brownom.

Sugovornici su razmijenili informacije o efektivnosti dva potpisana ugovora o financiranju Koridora 5-C. Ukupna vrijednost kredita ove međunarodne financijske institucije za ovaj veliki infrastrukturni projekt u Federaciji BiH je 156 milijuna eura. Prvi ugovor, vrijedan 80 milijuna eura, potpisan je 2015. godine, a ugovor od 76 milijuna eura krajem prošle godine.

Članovi Federalne vlade su izrazili uvjerenje da će Zakon o trošarinama, što je i jedan od uvjeta za aktiviranje ovih kreditnih linija EBRD-a, biti usvojen u parlamentu BiH.

Istaknuto je da nastavak izgradnje Koridora 5-C, nije samo veliki infrastrukturni projekt Bosne i Hercegovine, već je važan i za cjelokupan ekonomski napredak naše zemlje.

Suradnja Vlade Federacije BiH i ove međunarodne financijske institucije, složni su sugovornici, na određenim projektima i provedbi Reformske agende i dalje će biti uspješna i davati dobre rezultate, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close