Nema ništa sporno?

Dio autoceste otvoren, pa zatvoren -Terzić odgovara: Pa što sad?

''Očekujemo u sljedećih nekoliko dana da dobijemo, već smo dobili dvije dozvole za najduže dionice, ostala je još ova mala dionica.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 01. 2021. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjestu Vlakovo svečano je otvoren početak radova na izgradnji Sarajevske obilaznice. Projekta vrijednog 23 milijuna KM. Ukoliko sve bude išlo po planu izvođača Euro-Asfalta do kraja građevinske sezone ova dionica bi trebala biti gotova. I dok rukovodstvo Autocesta označava početak radova na Sarajevskoj, ne nazire se, ponovno, zakonito puštanje u promet Zeničke obilaznice, piše N1.

Skromno, kako kažu, zbog panedmije korona virusa, označen je početak radova na Sarajevskoj obilaznici. Početak radova označen je, ovaj put, bez radnih mašina, jer bi se sa radovima zaista trebali početi u ožujku.

Ovom trasom automobili se još uvijek ne kreću iako je gradnja Zeničke zaobilaznice počela 2016. godine. U nju je uloženo blizu 225 milijuna eura, ali nisu pribavljene sve potrebne dozvole.

No to nije spriječilo nadležne da u promet puste dio autoceste, iako bez dozvole, po njemu su se kretala vozila, što je obustavljeno nakon izvještavanja N1. Samo sedam dana nakon svečanog otvaranja zatvorena je za automobile. Politika je pobijedila struku u ovom slučaju, kaže profesor Munir Jahić.

''Iskren da budem, ova dionica kod Zenice, da me je netko pitao kao građevinca, dobro bih razmislio da li da ovu varijantu prihvatim, jer je vrlo složena. Složena je u izgradnji, a bit će složena i u eksploataciji'', ističe Jahić.

N1 je izvještavala da niti jedna od tri podionice Drivuša – Klopče, Klopče – Donja Gračanica te dio poddionice Gračanica – Tunel Zenica nema upotrebnu dozvolu, odnosno završen tehnički prijem. Danas, direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić kaže situacija je drugačija…

''Očekujemo u sljedećih nekoliko dana da dobijemo, već smo dobili dvije dozvole za najduže dionice, ostala je još ova mala dionica. (N1: U čemu je problem?) To su administrativne stvari koje ne bih danas o njima. Aktivni smo radimo, i vrlo brzo ćemo doći u poziciju pustimo''.

Zenička zaobilaznica jedan je od najkompleksnijih dijelova koridora 5C, na njoj se nalazi oko 50 objekata, i koštala je blizu 225 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close