USAID

Dijaspora ulaže: Otvoren poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja poduzeća.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 02. 2019. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoren je četvrti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest". 

Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja poduzeća. Uvjet je da kompanije nisu starije od tri godine, te da su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore, ili da imaju dokazivu trajnu poslovnu vezu ostvarenu preko članova bh. dijaspore, priopćeno je iz ovog USAID-ovog projekta. 

Poziv je otvoren od 26. veljače  do 1. travnja, a sama aplikacija i detalji poziva mogu se pronaći na www.grant.diasporainvest.ba. Info sesije, putem kojih se žele približiti procedure i ivjeti poziva, održat će se u Jajcu 4. ožujka, Bihaću i Cazinu 5. ožujka, Sanskom Mostu 6. ožujka, Mostaru 7. ožujka, Livnu 8. ožujka, Banjoj Luci 11. ožujka, Brčkom i Bijeljini 12. ožujka, Trebinju 13. ožujka, na Palama 14. ožujka i u Sarajevu 18. ožujka. 

U manje od dvije godine USAID Projekt "Diaspora Invest" je podržao 34 kompanije kroz grant program, te je odobreno 1.134.000 KM u vrijednosti grantova. Ključni kriteriji izbora su planirana nova radna mjesta i visina investicije koja će se realizovati u okviru implementacije projekta. Grantovi se odobravaju u iznosu do 50.000 KM, uz obavezu ulaganja u projekt vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu 1:1, od čega 50 posto može biti negotovinski doprinos investitora. 

Iz USAID Projekta "Diaspora Invest" pozivaju sve zainteresirane da prisustvuju info sesijama, te obrate pažnju na sve uslove. 

''Podnositelji zahtjeva moraju ispuniti osnovne kriterije o vezi kompanije sa dijasporom, starosti registriranog poduzeća te pravnom statusu - poduzeća moraju biti registrirano kao društvo sa ograničenom odgovornošću ili dioničko društvo. Također, vrijedi napomenuti da će za predselekciju biti prihvatljive i kompanije koje su tek u procesu registracije'', zaključuju iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

Kopirati
Drag cursor here to close