Mostar, Čitluk, Jablanica, Konjic

Dezinficirani prostori u Hercegovini

Obavljena je dezinfekcija prostora, vanjskih površina i objekata gdje su boravile ili borave zaražene osobe u općinama Čitluk, Jablanica, Konjic i gradu Mostaru.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 05. 2020. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu zahtjeva Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, specijalistička jedinica za atomsko-biološko-kemijsku odbranu (ABHO) Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u srijedu 20. svibnja 2020. godine obavila je dezinfekciju prostora, vanjskih površina i objekata gdje su boravile ili borave zaražene osobe u općinama Čitluk, Jablanica, Konjic i gradu Mostaru.

Foto: PR / OS BiH dezinficirao objekte u Hercegovini
Foto: PR / OS BiH dezinficirao objekte u Hercegovini

Jedan od najbitnijih kapaciteta i sposobnosti u vrijeme pandemije svakako je jedinica ABHO OS BiH. Ova jedinica posjeduje kapacitet i stručnost za realizaciju prijeko potrebne dezinfekcije kao i obavljanje značajno težiš i kompleksnijih aktivnosti. U proteklom periodu ova jedinica je bila angažirana na dezinfekciji i dekontaminaciji objekata na lokacijama Oružanih snaga BiH što je doprinjelo veoma niskoj stopi zaraženosti kod njenih pripadnika i samim tim održanju stupnja gotovosti OS BiH. Kroz vrlo specifične obuke kako u BiH tako i u inozemstvu jedinica je dostigla visoku razinu obučenosti u svrhu pomoći civilnim strukturama u otklanjanju posljedica eventualnog ABH incidenta ili zaraza kao što je COVID-19.

Foto: PR / OS BiH dezinficirao objekte u Hercegovini

Načelnik stožera OS BiH generalpukovnik Senad Mašović je ovim povodom izjavio da svakom slučaju kapaciteti OS BiH uvijek trebaju i mogu biti na raspolaganju građanima na cijeloj teritoriji BiH.

''Oružane snage BiH su spremne i da ostvare blisku suradnju sa svim ostalim državnim institucijama sa ciljem da se adekvatno odgovori na trenutnu kriznu situaciju, te da time doprinesu sveukupnom prosperitetu u državi. Naši pripadnici, po svim parametrima, u potpunosti se mogu nositi sa izazovima i zadacima suvremenog doba, uključujući i ovaj slučaj pandemije virusa COVID 19, jer ih odlikuje visoki profesionalizam i posvećenost u izvršavanju zadataka, ali i spremnost da svakodnevno budu u službi građana, kako u BiH tako i na globalnom planu'', kazao je general Mašović, priopćeno je iz OS BiH.

Foto: PR / OS BiH dezinficirao objekte u Hercegovini
Kopirati
Drag cursor here to close