Gdje je novac?

Deset godina ničega: Milijuni za dvoranu, Bare i trimušu u Mostaru

Zavirivši u arhivu portala, vidjeli smo kako je Vlada Federacije BiH je na svojoj 52. sjednici održanoj 15. travnja 2008. godine, usvojila Program i kriterije raspodjele 6,73 milijuna KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 04. 2018. u 11:51 Bljesak.info
Kopirati

Prije deset godina, Vlada Federacije BiH izdvojila je 2,7 milijuna KM za izgradnju sportske dvorane i pola milijuna KM za rekonstrukciju trim-staze u Mostaru.

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Naime, zavirivši u arhivu portala, vidjeli smo kako je Vlada Federacije BiH je na svojoj 52. sjednici održanoj 15. travnja 2008. godine, usvojila Program i kriterije raspodjele 6,73 milijuna KM utvrđenih u Proračunu Federalnom ministarstvu kulture i sporta za sudjelovanje u sufinanciranju projekata županija i lokalnih zajednica koji se odnose na rekonstrukciju sportskih i školskih dvorana, trim-staza i drugih javnih ustanova.

Navodi se kako se ''sredstva raspodjeljuju prema utvrđenim kriterijima koji nalažu da spomenuti projekti doprinose razvoju sporta, da predstavljaju nastavak realizacije započetih projekata i da doprinose i potiču povratak izbjeglih i raseljenih osoba''.

''U dodjeli sredstava se vodilo računa o ravnomjernoj regionalnoj i nacionalnoj zastupljenosti, u nastojanju da se sufinanciraju projekti koji imaju podršku lokalne zajednice i osigurano sufinanciranje. Vodilo se računa i o stanju objekta, funkcionalnosti i ekonomskoj opravdanosti, te stanju i radovima koje je neophodno izvršiti. Od ukupnog iznosa prema ovoj Odluci 2.700.000 KM izdvaja se za izgradnju sportske dvorane u Mostaru. Po 500.000 KM se daje za izgradnju sportske dvorane u Kaknju i rekonstrukciju sportske trim-staze i šetnice Bare u Mostaru. Po 450.000 KM se daje za izgradnju sportskih dvorana u Neumu i Žepču. Za provođenje hitnih rezervi je ostavljeno 613 8000 KM'', navodi se u odluci vlade iz 2008. godine.

Od tada do danas, bilo je više spomena nastavka radova, traženja novca i novih rokova. Od tada do danas mostarski sportaši i rekreativci najbolje znaju kako im je. Milijuni maraka ne znaju.

Kopirati