Infrastrukturni projekt

Cvijanović: Autocesta Beograd-Sarajevo doprinijet će regionalnoj stabilnosti

Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 03. 2019. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo, jer je usuglašena trasa buduće autoceste Beograd – Sarajevo, te naglasila da je riječ o velikom infrastrukturnom projektu koji će dati snažan podsticaj privrednom razvoju i doprinijeti regionalnoj stabilnosti.

Cvijanović je o ovom projektu danas razgovarala s veleposlanikom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom, kao i o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, unapređenju suradnje Turske i tog bh. entiteta, kao i realizaciji zajedničkih projekata u oblasti privrede i infrastrukture.

Istaknula da je RS opredijeljena za europske integracije, kao i za provođenje reformskih procesa koji za cilj imaju poboljšanje gospodarskog ambijenta, kontinuiran i održiv ekonomski razvoj, priopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice.

Ponovila je i da je formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH prioritetni zadatak koji ne može biti predmet političkog uvjetovanja, te naglasila da je neophodno da u što kraćem roku bude formirana legitimna i funkcionalna vlast na razini BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close