Od Uprave civilne zaštite ŽZH

Crveni križ ŽZH dobio terenca

Vozilo je namijenjeno za potrebe Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, ali i za svakodnevne potrebe županijskog Crvenog križa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 12. 2019. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke dobila je na korištenje rabljeno terensko vozilo marke Nissan od Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Vozilo je namijenjeno za potrebe Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, ali i za svakodnevne potrebe županijskog Crvenog križa.

Svi pripadnici Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, odnosno pripadnici timova za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva, tima za podršku i hitne intervencije i pripadnici interventnih timova za prvu medicinsku pomoć dobili su obuću.

''Prije četiri mjeseca sa županijskim Crvenim križom potpisali smo Ugovor o međusobnim pravima i obvezama, a jedna od naših obveza je opremanje Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć formirane pri Crvenom križu. Stoga mi čini iznimno zadovoljstvo da smo, ponajprije zahvaljujući županijskom Stožeru civilne zaštite, uručili vozilo našem Crvenom križu koje će im siguran sam dobro doći pri obavljanju njihovih nadasve humanih zadaća'', rekao je prigodom primopredaje vozila i obuće za pripadnike službe Crvenog križa, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović.

Predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Viktor Grbavac uručio je ravnatelju Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Dragi Martinoviću zahvalnicu za izniman doprinos radu i razvoju Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke..

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke potpisali su, 12. kolovoza 2019. godine, Ugovor o međusobnim pravima i obvezama prema kojemu su utvrđena međusobna prava i obveze, kao i konkretni zadaci Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, formirane pri Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke, u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close