Ambiciozan projekt

Čordaš: Program stambenog zbrinjavanja konačno daje rezultate

Nedavno su u Parizu osigurana sredstva za još dva potprojekta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 02. 2018. u 12:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Ilustracija

U Republici Spskoj (RS) će u ovoj godini, kroz realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih i rasljenih osoba, biti završeno gotovo 800 stambenih jedinica.

''Od spomenutog broja, veći broj objekata se odnosi na stanogradnju kojom se rješavaju problemi interno raseljenih i izbjeglica iz Hrvatske'',  rekao je ministar za izbjeglice i raseljene osobe u RS-u Davor Čordaš.

Naglasio je da Regionalni program stambenog zbrinjavanja izbjeglih i rasljenih, nakon svih početnih problema, daje rezultate, zahvaljujući institucijama u Sarajevu koje su vodile ovaj ambicizno zamišljen projekt.

''Solidno smo krenuli kada je u pitanju ovaj regionalni program. Završen je projekt 'BH1', a sada smo u fazi 'BH2, 3 i 4 '', rekao je Čordaš odgovarajući na pitanja zastupnika na posljednjoj sjednici entitetskog parlamenta.

U ovoj godini je, kaže, konačno malo zadovoljniji kada je u pitanju provođenje ovog programa te podsjeća da su u njegovu realizaciju uključeni Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice i nadležni fond za povratak na nivou BiH, kao i donatori.

Napomenuo je o da su nedavno u Parizu osigurana sredstva za još dva potprojekta.

Kopirati
Drag cursor here to close