Javna prezentacija

Čitlučani iznijeli žalbe za novi urbanistički plan

Prezentacija održana je uz nazočnost velikog broja žitelja Međugorja i Bijakovića te uz nazočnost predstavnika Općine Čitluk
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 02. 2019. u 12:19 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna prezentacija Nacrta Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići održana je u ponedjeljak u dvorani Ivana Pavla II u Međugorju.

Prezentacija održana je uz nazočnost velikog broja žitelja Međugorja i Bijakovića te uz nazočnost predstavnika Općine Čitluk, a nacrt spomenutog urbanističkog plana prezentirali su predstavnici tvrtke Ecoplan d.o.o. Mostar, tvrtke koja je nositelj izrade plana, priopćeno je iz Općine.

Foto: Događajnica/ Facebook / Prezentacija Nacrta urbanističkog plana u Čitluku

U uvodnom obraćanju nazočnima, načelnik općine Čitluk Marin Radišić podsjetio je da se već duže vrijeme govori o izradi urbanističkog plana za naseljena mjesta Međugorje i Bijakovići, da je pokrenuta procedura za njegovu izradu koja je trenutno u fazi javne rasprave o nacrtu urbanističkog plana, čiji je dio i javna prezentacija te naglasio da je izrada urbanističkog plana koji će ponuditi rješenja svima u interesu.

Opće značajke Nacrta Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići na toj prezentaciji prezentirala je Marija Rakić. Predstavnica Ecoplana prezentirala je urađeno na izradi planskog dokumenta kojim se, navode, određuje svrsishodno organiziranje, korištenje i namjena zemljišta, uvjeti gradnje te mjere i smjernice za zaštitu prostora unutar obuhvata Plana, a nakon uvodne prezentacije nazočni su imali priliku za postavljanje pitanja na koja su uz Mariju Rakić također odgovarali Borislav Puljić i Mirela Šetka Prlić.

Žitelji Međugorja i Bijakovića u završnom dijelu prezentacije, navode iz Općine, iznijeli su svoja razmišljanja, kao i veći broj primjedbi na dijelove prezentiranog Nacrta Urbanističkog plana.

Podsjetimo, javna rasprava o Nacrtu Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići otvorena je do 22. ožujka. U ovom razdoblju Nacrt će biti izložen u predvorju i na internetskoj stranici Općine Čitluk, te u prostorijama MZ Međugorje i u OŠ Bijakovići.

''U vremenu trajanja javne rasprave svi zainteresirani također će moći napravi uvid u Nacrt plana u prostorijama Općinske službe za graditeljstvo i prostorno uređivanje u vremenu od 12 do 15 sati'', navode.

Važno je naglasiti da svi zainteresirani svoje prijedloge, primjedbe, sugestije i slično trebaju dostaviti u pisanom obliku sa navedenim imenom i prezimenom, te točnom adresom podnositelja na protokol u Centru za pružanje usluga građanima – šalter sala Općine Čitluk do 22. ožujka, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Kopirati
Drag cursor here to close