Vrijeme je

Cikotić i Lukač: Otklonjene sve prepreke za suradnju BiH sa Europolom

"Poseban fokus je bio na realizaciji preostalih obaveza u cilju uspostave pune operativne suradnje sa Europolom.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 02. 2021. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić u Sarajevu je primio ministra unutarnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska Dragana Lukača sa kojim je razgovarao o sigurnosnoj situaciji i unaprjeđenju suradnje u sigurnosnom sektoru, javlja Anadolu Agency (AA).

"Poseban fokus je bio na realizaciji preostalih obaveza u cilju uspostave pune operativne suradnje sa Europolom. Ocijenjeno je da su uklonjene sve prepreke za konačnu realizaciju ove obaveze BiH na europskom putu i početak razmjene operativnih informacija sa ovom važnom policijskom institucijom Europske unije", navodi se u priopćenju iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Dodaje se da su razmijenjene informacije o migrantskoj situaciji te suradnji policijskih agencija u sprječavanju ilegalnih migracija.

"Naglašeno je da će MUP RS-a nastaviti sa slanjem policijskih službenika kao pomoć Graničnoj policiji BiH, u cilju bolje kontrole i nadzora istočne granice BiH", navodi se.

Tema sastanka bila je i mogućnost suradnje u oblasti obuke i školovanja policijskih službenika kako bi se u što kraćem roku popunili nedostajući kadrovi u policijskim agencijama.

"Istaknuta je važnost nastavka suradnje i pravovremene razmjene informacija između policijskih agencija u borbi protiv svih vidova organiziranog kriminala i drugih sigurnosnih prijetnji", zaključuje se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close