Drži vodu dok majstori odu

Mostar: Nezaštićeno gradilište prijeti djeci i stanarima

Nezaštićeno gradilište prijeti djeci i stanarima
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 10. 2017. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bazen'' pored Osnovne škole Ilije Jakovljevića, godinama je mučio učenike i stanovnike Centra 2, a početak sanacije došao je kao sunce poslije kiše.

No opet su se pojavili problemi. Naime, na mail adresu naše redakcije stiglo je pismo čitateljice, koja je zabrinuta za sigurnost djece jer je gradilište nezaštićeno.

''Nakon bezbroj apela stanara, škole, roditelja i medija, najava i početak sanacije ogromne lokve bila je prekrasna vijest. I ostala bi prekrasna da radnici nisu u četvrtak i petak iskopali kanal u koji su postavili dva betonska šahta i ostavili nezaštićeno gradilište preko vikenda, upravo pored školskog igrališta. Ovo igralište je najpunije vikendom. Ispravit ću se, šahtovi su ograđeni najobicnijom plastičnom trakom koju je bura noćas otpuhala i ostavila gradiliste nežasticenim'', piše nam čitateljica navodeći kako je večeras zatekla djecu kako skaču preko kanala i provlače se kroz betonske cijevi ostavljene uz ogradu igrališta.

''Nakon upozorenja, djeca su se odmaknula. Naposljetku, nije njihova krivnja.. ali čija jest? Nema gradilišne table, ne zna se tko i u skladu s kojim odobrenjem izvodi radove niti komu bih mogla poslati svoj apel osim medijima. Do ponedjeljka je jos jedan cijeli dan... večeras su se djeca udaljila... ali što će biti sutra? Hoće li se netko ozlijediti i tko je odgovoran za osiguranje gradilišta?  Molim vas da uputite apel kako se ovo ne bi ponavljalo'', napisala je čitateljica.

Podsjetimo, Hilmo Đidelija, šef Službe za inspekcijske poslove ranije je za Bljesak.info rekao kako će Komunalnoj službi biti naloženo da sanira spomenuti prostor.

U Proračunu Grada Mostara pod stavkom ''Uređenje prostora iza OŠ Ilije Jakovljevića '' stoji iznos od 250.000 KM, koji Grad u ovoj godini planira izdvojiti.

Inače, u zimskom razdoblju, ova lokacija popliva do te mjere da je nemoguće tim dijelom prolaziti. Prve kiše stvore i blato koje se dalje unosi u haustore stambenih zgrada, a prometnica koja stanarima služi kao pristupni put do zgrada, u lošem je stanju i puna rupa, tako da je sanacija toga dijela nužna.

Kopirati
Drag cursor here to close