Tvornica keksa i vafla

Čapljinska ''Lasta'' uskoro kreće s radom u punom kapacitetu

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio Petar Ćorluka, vlasnik ”Violete” u koju će ove godine uložiti punih 20 milijuna KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 09. 2020. u 16:59 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla “Lasta” Čapljina očekuje novi početak, te će Cvijet Hercegovine uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle, poručili su iz Grada Čapljine.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio Petar Ćorluka, vlasnik ”Violete” u koju će ove godine uložiti punih 20 milijuna KM.

Da sve ide svojim tijekom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade.

O tijeku radova i trenutnoj situacije danas se upoznao i gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić na sastanku s Petrom Ćorlukom.

Ćorluka je istaknuo kako se trenutno rade završni fasadni radovi, te su u narednom razdoblju nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu iznimno je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.

U sklopu sastanka izaslanstvo grada Čapljine obišlo je i proizvodne pogone Violete, kako bi dobili najbolju sliku ozbiljnosti kojom ovaj čuveni gospodarstvenik planira pokrenuti proizvodnju u Lasti.

Violeta trenutno zapošljava 1.220 radnika, a o planovima ''Laste'' Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitan brend ''Laste'' koji će biti prepoznatljiv široj regiji, van granica države te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

Ćorluka je dodao kako je posebno zadovoljan suradnjom sa Gradskom upravom Čapljine na čelu s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem jer do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je uvelike olakšalo investiciju u čapljinsku Lastu, kažu iz Grada Čapljine.

Dodaju da su zaključci gradonačelnika Vidića bili svakako puna podrška Ćorluki kako u administraciji tako i u ljudstvu, istaknuvši kako su sve im relevantne gradske službe na usluzi.

Kopirati
Drag cursor here to close