Dok čeka kupca

Čapljinska ''Lasta'' kreće u proizvodnju štrudle od smokve

Početkom ožujka trebala bi početi i proizvodnja najjačeg Lastina brenda - štrudla od smokve.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 02. 2019. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raspisan je treći javni poziv za prodaju Laste Čapljina, potvrdila je Behrija Huseinbegović, stečajna  upraviteljice toga hercegovačkog poduzeća.

Prodaju se nekretnine, što uključuje proizvodni pogon, upravnu i prateće zgrade te opremu kompanije. Početna cijena u trećem javnom pozivu je 8,6 milijuna konvertibilnih maraka, a imovina se ne može prodati ispod te cijene, piše Večernji list.

Početna prodajna cijena u prvom javnom pozivu bila je 11,48 ilijuna konvertibilnih maraka, a u drugom javnom pozivu 9,2 milijuna konvertibilnih maraka. Prijave se, po trećem pozivu, dostavljaju do utorka, 5. ožujka a usmeno javno nadmetanje obavit će se u srijedu, 6. ožujka u 12 sati u prostorijama stečajnog dužnika.

Podsjećamo, proizvodnja u Lasti stala je koncem 2016. godine, dok je obustava proizvodnje obznanjena 26. siječnja 2017. nakon čega je oko 150 radnika upućeno doma.

Stečajni postupak na Osnovnom sudu u Mostaru pokrenut je u svibnju 2018. godine, a za stečajnu upraviteljicu imenovana je Behrija Huseinbegović, ekonomistica iz Bugojna, poznata po oživljavanju posrnulih poduzeća.

Ono što je koncem siječnja 2017. godine, kada su zabrinuti radnici pogleda uprtih u zemlju kretali kućama razmišljajući gdje i kako dalje, izgledalo nevjerojatno, strojevi su ponovno pokrenuti prije nekoliko mjeseci, točnije u listopadu 2018. godine. 

Počelo se s proizvodnjom čajnih kolutića, a nastavilo s kokos keksima, krem štapićima, a odnedavno je u proizvodnji i popularni keks Linđo. Od stečajne upraviteljice Behrije Huseinbegović doznaje se kako bi početkom ožujka trebala početi i proizvodnja najjačeg Lastina brenda - štrudla od smokve.

Ono što Čapljinci, ali i svi Hercegovci priželjkuju svakako je oživljavanje pogona prehrambene industrije, odnosno čapljinskoga sinonima tvornice keksa i vafla.

Kopirati
Drag cursor here to close