Prijavite se

Čapljina: Raspisan Javni poziv za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba

Objavljen je javni poziv raseljenim osobama u gradu Čapljina za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju u okviru Regionalnog stambenog programa – osiguranje stambenih jedinica (stanova) po modelu neprofitno-socijalnog stanovanja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 06. 2020. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Čapljina / Zgrada Općine Čapljina

Gradonačelnik Čapljine, u suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglica BiH i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, objavio je javni poziv raseljenim osobama u gradu Čapljina za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju u okviru Regionalnog stambenog programa – osiguranje stambenih jedinica (stanova) po modelu neprofitno-socijalnog stanovanja.

Pomoć za stambeno zbrinjavanje u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) se dodjeljuje raseljenim osobama u F BiH u vidu:

- osiguranja stanova kroz izgradnju stambenih jedinica u skladu sa propisanim standardima (Standardi za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata u svrhu zbrinjavanja povratnika, - Službeni glasnik BiH, broj 74/2012-, uključujući i standarde iz CEB politike za zaštitu životne sredine), kroz izgradnju zgrada po modelima neprofitnog – socijalnog stanovanja, u cilju integracije u mjestu raseljenja.

Sredstva će se osigurati iz kontribucija donatora u Fondu Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Europe.

Koordinator Projekta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a implementator Projekta na području Federacije BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Koji su kriteriji možete pronaći na službenoj stranici Grad Čapljina

Kopirati
Drag cursor here to close