Čapljina otvara vrata investitorima

Potpisan projekt izgradnje komunalne infrastrukture u GZ Zvirovići

Predmet ugovora je izvođenja radova na izgradnji vodoopskrbe i oborinske odvodnje u zoni dužine 850 m.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 06. 2020. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisan je ugovor o izgradnji komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Zvirovići.

Ugovor čija je ukupna vrijednost 272.066,85 KM potpisali su dr. Smiljan Vidić gradonačelnik Grada Čapljine i direktor građevinske tvrtke DD Graditeljstvo d.o.o.

Izvođač radova, tvrtka DD Graditeljstvo i pod izvođač Javno komunalno poduzeće Čapljina izabrani su provedbom otvorenog postupka javne nabave, a potpisavši ugovor, izvođači radova obvezao se ugovorene radove izvesti u roku od devedeset kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Predmet ugovora je izvođenja radova na izgradnji vodoopskrbe i oborinske odvodnje u zoni dužine 850 m.

Izgradnjom komunalne infrastrukture otvara se mogućnost za daljini napredak zone i privlačenje novih investitora u zonu kao i njihovo povezivanje. Ciljevi formiranja zone su: razvoj poduzetničke infrastrukture, poticanje rasta i razvoja MSP, privlačenje investitora, stvaranje uvjeta za premještaj dijela djelatnosti iz gradskog središta, povećanje broja poduzetnika i povećanje broja zaposlenih.

Projekt izgradnje komunalne infrastruktre u GZ Zvirovići zajednički financiraju Grad Čapljina i Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta .

Nakon završetka radova komunalne infrastrukture GZ Zvirovići postaje funkcionalna iza izgradnju objekata na parceliranim površinama.

Cilj projekta je osigurati uvjete poduzetnicima i riješiti potrebe za poslovnim prostorom, zajedničkim korištenjem infrastrukture i poticanje razvoja gospodarstva.

Završetkom ovog projekta stvoriti će se uvjeti za razvoj poduzetništva i privlačenje investitora, a s time i smanjiti broj nezaposlenih.

Nakon pokretanja ponovne proizvodnje u Lasti koju je preuzela Violeta d.d. i nastavkom izgradnje Komunalne infrastrukture u GZ Zvirovići Čapljina nastavlja s trendom rasta gospodarstva i prikazivanjem Grada Čapljine kao primamljive destinacije za ulaganje, priopćeno je iz Grada Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close