Dani Trebižata

Čapljina, Ljubuški i Grude: Turizmom za zaštitu prirode i okoliša

Kulturno - turistička manifestacija "DANI TREBIŽATA" tradicionalna je manifestacija koja se provodi svake godine na području Tihaljina - Mlade - Trebižat.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 07. 2019. u 10:27 Bljesak.info
Prirodne ljepote rijeke Trebižat

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno - turistička manifestacija "DANI TREBIŽATA" tradicionalna je manifestacija koja se provodi svake godine na području Tihaljina - Mlade - Trebižat.

Opći cilj manifestacije: stvoriti prepoznatljiv i jedinstven turitički brand rijeke Trebižat (Tihaljina - Mlade - Trebižat) koja će biti konkurentna turistička destnacija na turističkom tržištu Bosne i Hercegovine i regije.

Specifični cilj manifestacije: promocija jedinstvne turističke destinacije i turističkog potencijala rijeke Tihaljine - Mlade - Trebižat s pozicioniranjem i brendiranjem lokalnih turističkih proizvoda (gastronomske aktivnosti, održive aktivnosti- kanu safarija, kulturnih događanja).

U manifestaciji sudjeluju turistički djelatnici iz općina: Čapljina, Ljubuški i Grude, nevladine organizacija za zaštitu prirode i okoliša (roniteljski klubovi iz općina u BIH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, ribolovna društva, udruženja i pojedinci).

Na manifestaciji se očekuje oko 100 sudionika. Manifestacija će trajati tri dana (12.07. - 14.07.2019.g), sa mjestom okupljanja  Agroturizam Marića gaj - Grude 12.07.2019.g.

Prvi dan manifestacije počinje okupljanjem sudionika u popodnevnim satima u Marića gaju, te u večernjim satima slijedi prikazivanje filmova o rijeci i ljudima sa izložbom fotografija o lljepotama rijeke Tihaljina -Mlade- Trebižat.

Drugog dana manifestacije, održava će se eko akcija čišćenja rijeke te u popodnevnim satima fišijada u Marića gaju na koju su pozvani svi zainteresirani  pojedinci i grupe, da prijave svoje ekipe   u pripremanju  brudeta ili  ribljeg fiša.

Treći dan je promocija kanu safarija na području općine Čapljina u dužini od 13 km gdje će se uz prigodnu vožnju kanuima i domjenak, posjetitelji uživati u netaknutoj prirodi i ljepoti Trebižata.

Ovogodišnja manifestacija organizira REFERENTNA GRUPA - ČAPLJINA u partnerstvu sa ŠREK "VIDRA" LJUBUŠKI, Neretva delta fotrum,  te  suradnicima:  ŠRD "KRENICA" GRUDE, ŠRD "KRAVICE" LJUBUŠKI, ŠRD "BJELAVE" ČAPLJINA, Ekiološke udruge "LIJEPA NAŠA"- ČAPLJINA, Regionalnog Resursniog Centra, Udruge "EHOO" ; Udruga ČAPLJA", JP PARKOVI d.o.o.  i drugi. 

Manifestaciju je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu suradnju (GIZ) u okviru projekta ‘’Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Europe kroz razvoj lanca vrednosti’’  te drugi donatori i sponzori.

Kopirati
Drag cursor here to close