Na korištenje

Čapljina: Komunalno poduzeće dobilo vodoopskrbni sustav vrijedan 20 milijuna KM

Kredit od EBRD i IPA EU fonda, Općina Čapljina je iskoristila za financiranje proširenja vodoopskrbnog sustava na ruralne dijelove te djelomične rekonstrukcije postojećeg sustava u urbanom dijelu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 01. 2019. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Vodovod u Čapljini

Općinsko vijeće Čapljina usvojilo je Odluku  da se Javnom komunalnom poduzeću Čapljina dodijeli na korištenje i upravljanje završeni projekt ''Vodoopskrbni sustav Čapljina'' ukupne vrijednosti 19.554.359,87 KM.

Vodovod ostaje vlasništvo Općine Čapljina, a JKP Čapljina stiče pravo korištenja i upravljanja nad njime.

Prvog dana 2019. godine JKP Čapljina je preuzelo sva prava i obaveze koji proističu iz korištenja i održavanja navedenih sredstava od Općine Čapljina te ima obavezu voditi knjigovodstvenu evidenciju o preuzetim sredstvima, vršiti redovan godišnji popis, a primjerak popisnih lista dostaviti vlasniku, odnosno Općini Čapljina, stoji daje u Odluci.

Općina Čapljina je kao korisnik sredstava kredita od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i sredstava EU IPA, kojima upravlja Banka, ista iskoristila za financiranje proširenja vodoopskrbnog sustava na ruralne dijelove te djelomične rekonstrukcije postojećeg sustava u urbanom dijelu.

''U projekt je uložen i dio sredstava iz Proračuna općine Čapljina, tako da je ukupno utvrđen trošak, investicija, u vrijednosti od 19.036.520,50 KM'', stoji u Odluci OV Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close