Radi se

Čapljina: U novu godinu s dvije nove ceste i dva nova nogostupa

Čapljinci će tako u novu godinu ući sa dvije rekonstuirane ceste i dva nova nogostupa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 12. 2019. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč obilnoj kiši koja na području Čapljine pada punih mjesec dana, radovi na rekonstrukciji cesta i nogostupa u ovom gradiću na jugu Hercegovine ne prestaju.

Čapljinci će tako u novu godinu ući sa dvije rekonstruirane ceste i dva nova nogostupa.

Naime, na križanju ulica Gojka Šuška i Ante Starčevića urađena je rekonstrukcija cesta.

Foto: Bljesak.info / Nove kockice na nogostupima

Radi se o cestama koje se spajaju u novoizgrađeni kružni tok koji je napravljen na samom ulazu u grad uz most dr. Franje Tuđmana.

Uklonjen je stari asfalt, urađena je drenaža, a potom je presvučen novi sloj asfalta, nakon čega slijedi postavljanje prometne signalizacije.

Foto: Bljesak.info / Nove kockice na nogostupima

S druge strane, nogostupi su dobili nove kockice i lakši pristup pješačkim prijelazima, što će olakšati svakodnevicu invalidima i roditeljima koji svakodnevno koriste kolica za djecu.

Rekonstruirane ulice tako će Čapljinkama i Čapljincima olakšati putnu komunikaciju vozilima prema Domu zdravlja i Dječjem vrtiću, ali i prema mnogobrojnim gospodarskim objektima u Pelinama, naselju u kojem se Čapljina najviše razvija.

Foto: Bljesak.info / Nove kockice na nogostupima

Druga ulica u kojoj se odvijaju radovi je Ulica Mate Bobana, koja će također dobiti kockice i lakši pristup pješačkim prijelazima.

Podsjetimo, u Čapljini se privode kraju radovi na izgradnji kružnog toka na samom ulazu u grad, a koji će imati i veliku fontanu te na poseban način doprinijeti imidžu Čapljine prilikom samog ulaza u grad.

Kopirati
Drag cursor here to close