Ubrzo status grada

Čapljina: 17 milijuna KM za investicije, vodovod, ceste i sanaciju gradske deponije

Značajna sredstva od 17 milijuna maraka Općina Čapljina namijenila je za projekte u ovoj godini. Prioritet je ističe načelnik Vidić, ulaganje u infrastrukturu kako bi privukli investitore, te ulaganja u vodovode, ceste , ali i sanaciju gradske deponi
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 02. 2019. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovina će uskoro postati bogatija za još dva grada. Osim Mostara i Širokog Brijega, općine Čapljina i Ljubuški trebale bi i službeno dobiti status grada.

Čapljinci su složni da već žive životom građana - posjeduju sve benefite i karakteristike kao i drugi žitelji gradova. No, još se pitaju zašto općina nije i ranijih godina dobila to priznanje. U praksi, status grada im ne znači mnogo dok im na psihološkoj razini predstavlja veliko zadovoljstvo, izvještava Federalna televizija.

Iako je prošlo dvije godine od pokretanja inicijative za dobivanjem statusa grada, još se čeka na Parlament FBiH koji bi u ovom tjednu trebao o tome odlučivati.

''Nadam se da nećemo još dugo čekati da kao grad možemo biti nositelji određenih projekata, odnosno da na temelju tih naših kvalitetnih projekata možemo povući više novca za nas koji ovdje živimo'', izjavio je za FTV općinski načelnik Smiljan Vidić.

Općina Čapljina članica je Saveza općina i gradova koji već godinama vodi sudski spor s Federacijom BiH u kojem jedinice lokalne samouprave traže izuzimanje od otplaćivanja kredita MMF-u.

''Troši se za nešto za što lokalne jedinice nemaju s time nikakve veze, a kada dođe vrijeme vraćanja kredita, onda se, naravno, uključuju i jedinice lokalne samouprave da vraćaju taj novac. Mi mislimo da to nije pravično, odnosno da to nije po zakonu'', ističe Vidić u razgovoru za Federalnu televiziju. 

Značajna sredstva od 17 milijuna maraka Općina Čapljina namijenila je za projekte u ovoj godini. Prioritet je ističe načelnik Vidić, ulaganje u infrastrukturu kako bi privukli investitore, te ulaganja u vodovode, ceste , ali i sanaciju gradske deponije Ada. Dio sredstava namjeravaju osigurati iz europskih fondova.

Kopirati
Drag cursor here to close