Fondacija Mozaik

Čak 700.000 KM za društvene poslove mladih od vodećeg impakt investitora u BiH

Za sve mlade koji žele pokrenuti društveni posao ili svoj startup pretvoriti u društveni tj. impakt posao, Fondacija Mozaik je pravi partner!
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 10. 2018. u 07:57 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija Mozaik, vodeći impakt investitor u BiH i regiji, je ovog mjeseca pokrenula kampanju za registraciju i pokretanje društvenog posla s do sad najvećim godišnjim fondom za investicije u mlade i njihove ideje, u iznosu od 700.000 KM, priopćeno je.

Investicije su namijenjene svim mladima od 18 do 35 godina iz BiH,  kojima treba ozbiljna investicija i mentorska podrška. Za sredstva mogu aplicirati ukoliko imaju zrelu, testiranu ideju za društveni posao, ali još uvijek nisu ostvarili prvu prodaju ili su je ostvarili a potrebna im je investicija za registraciju d.o.o..  Aplicirati mogu i oni koji već imaju registriran posao do pet uposlenih i promet do 50.000 KM godišnje, a žele iskoristiti ovu priliku da svoj posao pretvore u društveni (impakt) posao.

Detaljna uputstva i uvjete možete pročitati u LONCU na ovom linku:  Investicija za registraciju i pokretanje društvenog posao.

Iako se radi o velikom fondu i ozbiljnom novcu, Mozaik je puno više od investitora jer mladim poduzetnicima i poduzetnicama pored maksimalno do 40.000 KM u novcu, nudi i do 20.000 KM u mentorskoj podršci! S partnerskom bankom na samom početku mogu aplicirati za kredit bez kolaterala za još dodatnih do 20.000 KM.

Bitno je napomenuti da će društveni posao i koji se pokrenu u suvlasništvu s Mozaikom više od pola svog profita nakon poreza na dobit usmjeriti u  rješavanje određenog društvenog problema u zajednici.

Više od 200 mladih ljudi iz 50 mjesta širom BiH je odlučilo da svoju posao ideju testiraju upravo u Mozaikovom Impakt inkubatoru. Njih 11 je već registrirano  nakon testiranja na tržištu, drugi su u procesu registracije. Proizvode nekih od ovih poslova mogu se  pronaći na policama vodećih prodajnih lanaca širom BiH.

Jedan od primjera je uspješni društveni posao ''Igraj, uči, rasti'' čiji direktor Armin Maglić je u svojoj priči o uspjehu rekao: ''Fondacija Mozaik je dala priliku mladima koji dolaze iz malih sredina, kao što je naša, što je za svaku pohvalu i jako ohrabrujuće. Kreirali su takvo okruženje gdje svoju ideju možeš razviti i testirati uz jako malo potrebnih resursa i bez prvobitne registracije firme.''

Rok za prijavu je 08.11.2018. godine, a prvi korak za prijavu je registracija u LONCU, gdje se nalaze sve potrebne informacije.

Link za prijavu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close