Konferencija u Neumu

Brendirati Hercegovinu kao krajnju turističku destinaciju

Cilj Konferencije je brendiranje regije Hercegovine kao krajnje turističke destinacije predstavljanjem njezinih turističkih kapaciteta, prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 06. 2019. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, a u organiziranju Regionalne agencije za razvitak HNŽ i udruge Ex Ponto Mostar, u petak je u Grand Hotelu Neum, u sklopu Europskog tjedna održivog razvitka u HNŽ, održana Međunarodna stručna turistička konferencija ''Od lokacije do destinacije''.

Cilj Konferencije je brendiranje regije Hercegovine kao krajnje turističke destinacije predstavljanjem njezinih turističkih kapaciteta, prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti.

U ime predsjednika Hercega i Vlade HNŽ-a, nazočnima se obratio Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HNŽ-a istaknuvši zadovoljstvo time što se ova županija, kroz organiziranje više događaja, aktivno uključila u obilježavanje Europskog tjedna održivog razvitka.

Foto: Vlada HNŽ / Konferencija Od lokacije do destinacije

''Hercegovačko-neretvanska županija je ovom konferencijom ali i nizom drugih događaja organiziranih ovih dana, postala dio velike Europske obitelji koja ima za cilj poticati i učiniti vidljivim aktivnosti, projekte i događaje koji promiču održivi razvitak i njegove globalne ciljeve'', rekao je ministar Jović dodavši i to kako regija Hercegovina odavno ima svoje mjesto na turističkoj karti Europe i svijeta.

''Imamo nekoliko znamenitosti koje su prepoznatljive i na koje možemo biti ponosni, a koje su nezaobilazna destinacija brojnih turista. Kada ovo govorim, prije svega mislim na Međugorje, Stari Most, parkove prirode i brojna druga turistima dobro poznata odredišta u Hercegovini. Držim kako razmjenom iskustava struke i savjetima ljudi koji u ovom području imaju što kazati, možemo učiniti dodatni iskorak i postići to da Hercegovina bude jedna od poželjnijih krajnjih turističkih destinacija, a ne samo jednodnevna turistička atrakcija'', zaključio je ministar Jović i službeno proglasio Konferenciju otvorenom.

Inače, Europski tjedan održivog razvitka već se petu godinu za redom obilježava u više od 30 europskih zemalja. Prema dostupnim informacijama, samo je prošle godine u sklopu Europskog tjedna organizirano više od 6.000 raznih događaja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close