Bošnjačka nacionalna fondacija

Vrijedna donacija Općoj bolnici u Sarajevu

Vrijednost ove donacije je 5000 eura, a njom se želi, kažu iz BNF-a, bar malo olakšati u ovom teškom vremenu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 04. 2021. u 17:12 Bljesak.info
BNF uručio vrijednu donaciju Opštoj bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) kao ključna poveznica između Bošnjaka cijeloga svijeta u ovim teškim trenucima uvidjela je potrebu Opšte bolnice Prim. Dr. Abdullah Nakaš u Sarajevu, te je uručila donaciju u vidu pidžama i posteljina za pacijente, kao i radnih odijela za medicinsko osoblje.

Vrijednost ove donacije je 5000 eura, a njom se želi, kažu iz BNF-a, bar malo olakšati u ovom teškom vremenu kada je na snazi virus Covid 19.

''Sigurni smo da će ovakav vid pomoći olakšati pacijentima boravak u bolnici, kao i u radu medicinskog osoblja koje se nesebično bori i žrtvuje svoje zdravlje i svoje živote za život naših sugrađana. Ovim putem iskreno i od srca želimo da se zahvalimo svim članovima i prijateljima BNF-a koji nam nesebično pružaju podršku u našem radu i bez čije pomoći mi ne bismo mogli realizirati ovaj, kao ni brojne druge projekte. Također, u ime BNF-a i našeg predsjednika hfz. Abdurrahmana Kujevića svim muslimanima širom svijeta želimo da čestitamo Ramazan šerif mubarek olsun. Da ove mubarek dane provedete u miru, zdravlju i blagostanju i da nastupajuće vjerske blagdane dočekate sa svojim najmilijima”, kazala je Zijada Povlakić ispred BNF-a.

Riječi iskrene zahvalnosti dolaze i od direktora, menadžmenta i uposlenika ove zdravstvene ustanove. Svaki vid pomoći je, kažu, dobro došao.

Kopirati
Drag cursor here to close