Grad na Bregavi

Načelnik Stoca: Bojim se da nećemo imati kome obnavljati ceste

Počelo se intenzivno s izgradnjom te ceste i Stolac tu vidi svoju razvojnu priliku jer biti na jednoj prometnici koja je od značaja za BiH znači biti i dio samog razvoja države..
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 01. 2018. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Počelo se intenzivno s izgradnjom te ceste i Stolac tu vidi svoju razvojnu priliku jer biti na jednoj prometnici koja je od značaja za BiH znači biti i dio samog razvoja države'', rekao je u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista općinski načelnik Stjepan Bošković.

Naveo je kako je najava skorog početka izgradnje prometnice Stolac – Neum od velikog značaja za žitelje Stoca.

''Nadamo se kako se početkom, odnosno nastavkom izgradnje ove ceste neće stati, nego da će se intenzivirati kako bi naša općina u sljedeće tri godine imala magistralnu cestu od Mostara, preko Stoca, pa sve do Neuma'', kazao je načelnik Bošković.

Govoreći o kapitalnim ulaganjima u 2018. godini Bošković je kazao kako je u općinskom proračunu predviđeno 600.000 maraka za vodoopskrbu, 400.000 maraka za izgradnju lokalnih cesta te 150.000 maraka za nastavak izgradnje gospodarsko-poslovne zone.

''Vjerujem kako ćemo dobar dio lokalnih cesta modernizirati, kao i to da će veliki dio kućanstava iz naše općine dobiti pitku vodu'', najavio načelnik Bošković.

Po njegovim riječima, najveći problem stolačke općine je nezaposlenost i iseljavanje stanovništva.

''Najveći problemi su, vjerujem kao i u ostalim općinama u BiH, otvaranje novih radnih mjesta i osiguravanje uvjeta kako naš vitalni dio radnog stanovništva ne bi napuštao BiH, a jednako tako i našu općinu. To je nateži projekt koji moramo ostvariti jer, ako njega ne ostvarimo, bojim se kako nećemo imati kome ove ceste obnavljati i dovoditi vodu'', poručio je načelnik Stoca Stjepan Bošković.

Kopirati
Drag cursor here to close