Tihomir Brajković

Bogati poduzetnik iz BiH gradi luksuzne vile u Dubrovniku

Brajković, odnosno njegova dubrovačka firma Šest luksuznih vila d.o.o., vlasnik je atraktivnog zemljišta smještenog u ulici Kardinala Stepinca odmah do stambenih zgrada koje među ostalim trenutačno grade Edin Džeko, Roko Tolić, Emir Spahić...
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 03. 2019. u 09:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tihomir Brajković, biznismen iz Kiseljaka i jedan od najbogatijih ljudi u BiH i na Balkanu, na glavici Babina kuka iznad hotela More u Dubrovniku gradit će šest vila, a raščišćavanje parcele već je počelo.

Krenulo se sa sječom makije, a uskoro bi, može se čuti, mogli uslijediti i radovi na iskopu, javio je Dubrovački vjesnik.
Brajković, odnosno njegova dubrovačka firma Šest luksuznih vila d.o.o., vlasnik je atraktivnog zemljišta smještenog u ulici Kardinala Stepinca odmah do stambenih zgrada koje među ostalim trenutačno grade Edin Džeko, Roko Tolić, Emir Spahić, Ines Valentić te Ivana i Nikola Sršen.

Iz gradske uprave neslužbeno su potvrdili da je Brajković krenuo s pripremom parcele koja je prema aktualnom Generalnom urbanističkom planu u građevinskoj zoni, kao i da uskoro očekuju da investitor zatraži potrebne dozvole za gradnju.

Ta procedura, kažu, može potrajati i do godinu dana, no sve dok su na snazi aktualni prostorni planovi, nema razloga da ne dođe do ishođenja potrebne dokumentacije.

Rijetki koji su vidjeli idejni projekt kažu da se radi o zdanjima koja će budućim vlasnicima pružiti vrhunski luksuz te da arhitektonskim rješenjem podsjećaju na one koje se grade u Svetom Jakovu. Što će točno i kada Brajković graditi u Dubrovniku, novinari lista Dubrovački vjesnik su pokušali saznati direktno od kiseljačkog poduzetnika, no do zaključenja broja nisu ga uspjeli kontaktirati.

Obogatio se stanogradnjom

Brajković je firmu ‘Šest luksuznih vila’ sa sjedištem u Vukovarskoj ulici, u zgradi bivšeg DTS-a, osnovao 2015. godine. Točnije, kao osnivač navodi se njegova švicarska firma ‘PET engineering’ AG koju, prema švicarskom registru vodi Josip Šubašić, dok je Brajković u dubrovačkoj firmi direktor.

Podsjetimo kako je Tihomir Brajković vlasnik tvrtke Tibra Pacific i Meso – Impex, a svoje je bogatstvo zaradio u građevinskom sektoru, točnije stanogradnji.

Tako je u Sarajevu na naselju Stup u kolovozu prošle godine Brajković krenuo s izgradnjom novog poslovno-stambenog kompleksa s tri zgrade, dok istovremeno po BiH medijima ne jenjavaju napadi na njegovu firmu Meso – Impex koja je državi navodno dužna više od 9 milijuna konvertibilnih maraka.

Brajković je poznat i hrvatskoj javnosti kad je u Makarskoj 2015. godine namjeravao izgraditi stambenu zgradu uz samu zvjezdarnicu i astro park koji su u državnom vlasništvu.

Gradi hidrocentralu na Bosni?

Iako ga je Forbes nedavno uvrstio na listu nekoliko najbogatijih poduzetnika u regiji, Tihomir Brajković čovjek je koji se očito kloni publiciteta. Njegovu je pojedinačnu fotografiju nemoguće pronaći, nije sklon izjavama za medije, a također ni intervjuima.

No, posljednjih je godina vodio brojne investicije, pa čak i pregovarao o gradnji hidrocentrale na rijeci Bosni s vlastima u Zavidovićima.

Kopirati
Drag cursor here to close