Klin klinom

BiH odgovara Hrvatskoj izgradnjom nuklearnog odlagališta kod Ravnog?!

"Razmišljamo o tom vašem prijedlogu, vjerujte", istaknula je ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 06. 2020. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, izjavila je kako bi RS mogla izgraditi odlagalište nuklearnog otpada u blizini Dubrovnika na lokaciju u selu Ravno.

"Razmišljamo o tom vašem prijedlogu, vjerujte", istaknula je Golić, odgovarajući na pitanje Perice Bundala, zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini RS, objavile su Nezavisne novine.

On je postavio pitanje bi li to mogla biti recipročna mjera nakon što je Vlada Hrvatske odlučila da se ogluši o zabrinutost iz RS i izgradi odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, koja se nalazi u blizini granice Hrvatske s RS, na što je Golić odgovorila potvrdno.

"Klin se klinom izbija", rekao je Bundalo i dodao da je u međunarodnim odnosima to princip reciprotiteta, ''koji je uvijek uspješan i uvijek efikasan''.

"Da sam na Vašem mjestu već sutra bi građevinski strojevi bili na gradilištu", naglasio je Bundalo.

Srebrenka Golić je još rekla da se o problemu Trgovske gore svakodnevno razgovara te da je formiran i koordinacijski tim na razini BiH, koji se uključio u rješavanje ovog pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close