Granični prijelaz Vraćenovići

BiH i Crna Gora otvorile zajednički granični prijelaz vrijedan 2,5 milijuna eura

"U narednim godinama potrudit ćemo se da i drugi granični prijelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku", istaknuo je Tegeltija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 10. 2020. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić - Bileća zajednički Granični preijlaz Vraćenovići, vrijednosti investicije većoj od 2,5 milijuna eura.

Tegeltija je rekao u obraćanju da je ovo još jedan u nizu uspješno realiziranih projekata BiH i Crne Gore sa Europskom unijom i izrazio nadu da ovo nije posljednji i da će u narednim godinama biti još većih realiziranih uspješnih projekata.

"U narednim godinama potrudit ćemo se da i drugi granični prijelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku", istaknuo je Tegeltija, a prenosi Srna.

Zajednički granični prelaz "Vraćenovići" izgrađen je na teritoriji Crne Gore, a integracijom dva granična prijelaza u jedan zajednički, u kome od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dvije zemlje.

Ovaj suvremeni granični prelaz, površine je 9.000 metara, s tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prijelaza "Vraćenovići" počela je krajem veljače od kada je bio zatvoren zbog izgradnje prometne infrastrukture.

Kopirati
Drag cursor here to close