Vrijedan 1,65 milijuna eura

BiH dobila laboratorij za kemijsko ispitivanje streljiva

Nakon potpisivanja ugovora između donatora i Ministarstva obrane BiH, ceremonijom je predat na upotrebu objekt laboratorija
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 07. 2018. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnička radionica za opravku i uništavanje streljiva Oružanih snaga BiH (OS BiH) u Doboju, u četvrtak je dobila donaciju između Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini - laboratorij za ispitivanje kemijske stabilnosti streljiva.

Nakon potpisivanja ugovora između donatora i Ministarstva obrane BiH, ceremonijom je predat na upotrebu objekt laboratorija u kojem su smješteni aparati za ispitivanje baruta streljiva i objekt za skladištenje uzoraka baruta - središnja kolekcija baruta.

Donacija je dio projekta SAFE-UP, čija je ukupna vrijednost 1,65 milijuna eura i koji se implementira od siječnja 2017. do kraja 2018. godine, a do sada je u ovaj labaratorij uloženo oko 360.000 eura, priopćili su iz OS BiH.

Ceremoniji su, između ostalih, nazočili zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Boris Jerinić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalbojnik Gojko Knežević, kao i zamjenik šefa Misije OSCE Alexander Chuplygin.

Zamjenik ministra Jerinić je kazao da je otvaranje ove labaratorije ''iznimno važan i jedinstven projekat, ne samo u BiH nego u regiji, koji će doprinijeti znatno većem stupnju sigurnosti osoblja koje radi na ovim poslovima, ali isto tako sigurnosti okruženja''.

Jerinić se zahvalio OSCE-u i zemljama donatorima projekta, među kojima su Švicarska, Austrija, Češka, Slovačka, Njemačka, Norveška, Turska, Francuska, Italija i Lihtenštajn, te je izrazio očekivanje nastavka ove podrške u budućnosti.

Zamjenik šefa Misije OSCE u BiH Alexander Chuplygin je, između ostalog, istaknuo da ''Misija OSCE u BiH i dalje ostaje predan partner MO i OS BiH i nastaviće da pruža podršku naporima ka unaprjeđenju sigurnosti infrastrukture i smanjenju sigurnosnih rizika na lokacijama i objektima za skladištenje streljiva'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close