Primorac

BiH će imati svoje nebo 2020. godine

Od početka ove godine do kraja studenoga u zračnom prostoru BiH bila su 337.424 leta, što je za 37.844 leta ili 12,63% više nego u istom razdoblju 2016. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 12. 2017. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do kraja 2019. godine potpuno ćemo preuzeti kontrolu zračnog prometa iznad BiH'', rekao je za Večernji list direktor BHANSA-e Davorin Primorac.

Kaže kako je mnogo razloga za zadovoljstvo s obzirom da je BHANSA od prije tri godine najmlađi pružatelj usluga zračne plovidbe u Europi.

''Razdoblje iza nas izuzetno je uspješno za BHANSA-u, a što je najvažnije, izravnu korist od svih ovih aktivnosti imaju i država i društvo. Samo u prvoj polovini ove godine ostvareno je nekoliko važnih ciljeva. Naime, BHANSA je počela s pružanjem usluga iz Centra oblasne kontrole leta (ACC) - Operativna jedinica u Banja Luci (ATCU II). Uloženi su značajni napori za produljenje radnog vremena kontrole letenja na zračnoj luci u Tuzli, čime smo doprinijeli da ova zračna luka višestruko poveća promet putnika i robe. Za potrebe BHANSA-e počeo je i najveći projekt školovanja kontrolora zračnog prometa u povijesti Europe. Slobodno mogu kazati da je BNANSA izrasla u respektabilnu agenciju, što je prepoznato i u europskim razmjerima'', rekao je.

Kaže kako su od početka ove godine do kraja studenoga u zračnom prostoru BiH bila 337.424 leta, što je za 37.844 leta ili 12,63% više nego u istom razdoblju 2016. godine.

''Samim time ostvaren je i značajan rast prihoda koje ubiremo. Jedan od glavnih razloga povećanja prometa je uvođenje prostora slobodnog planiranja letenja kroz projekt SEAFRA koji smo realizirali zajedno s pružateljima usluga iz susjednih država'', naveo je Primorac.

Kopirati
Drag cursor here to close