Beep projekt

''Zelene'' se škole i bolnice u BiH, Svjetska banka zadovoljna

Svjetska banka više nego zadovoljna dosadašnjom realizacijom projekta BEEP
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 11. 2017. u 11:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu aktivnostima misije Svjetske banke u Bosni i Hercegovini upriličen je posjet Ministarstvu prostornog uređenja FBiH, a povodom implementacije projekta "Energijska učinkovitost u BiH".

Sastanku su nazočilali federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, šef Svjetske banke za BiH Emanuel Salinas, Task Team Leader projekta u ime Svjetske banke Kathrin Hofer, voditelj projekta Svjetske banke za Federaciju BiH Mustafa Čopelj te specijalist za energiju Christian Daniel Mahler.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima koje se provode u protekle dvije godine, ali i izražena obostrana spremnost za nastavak suradnje na sličnim projektima u budućnosti, prenosi Fena.

''Više smo nego zadovoljni dosadašnjom realizacijom projekta Svjetske banke imajući u vidu da kroz isti obnavljamo zaista stare javne objekte, ostvarujemo bolje uvjete za rad u školama i bolnicama, te ujedno štedimo energiju. Interes za ovim projektom je zaista prepoznat i nama je drago što će u okviru istog u konačnici biti obnovljeno oko 50 javnih objekata širom Federacije Bosne i Hercegovine'', kazao je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

U okviru projekta u protekloj godini je implementirano 18 javnih objekata dok će se u ovoj godini implementirati do 19 javnih objekata. Rezultati praćenja potrošnje energije već pokazuju stvarne prednosti energijske učinkovitosti što jeste jedan od ključnih ciljeva projekta.

Ukupnu korist od ovog projekta koja, između ostalog uključuje ugodniji boravak, ali i značajno manje račune za energiju, u konačnici će imati više od 80.000 korisnika među kojima su uglavnom učenici, pacijenti, kao i uposlenici obrazovnih i zdravstvenih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close