Austrija, Njemačka...

Bh. garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Garaže za bicikla firme iz Cazina uskoro na tržištu Europske unije
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 12. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u našoj zemlji bira bicikl kao prijevozno sredstvo ili način rekreacije. Zbog povećanog broja biciklista u prometu sve je veća potražnja za garažama za bicikla.

Najveća garaža za bicikle, kapaciteta 12.500 dvotočkaša, otvorena je u nizozemskom gradu Utrechtu. Nizozemska ima 17 milijuna stanovnika i 23 milijuna bicikala i u prosjeku svaka osoba u ovoj zemlji svaki dan na biciklu provede 18 minuta.

Trend povećane potražnje za biciklima i u BiH zahtijevao je rješenje za garažiranje omiljenih dvotočkaša, a cazinska firma Limometal d.o.o., jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profiliranih limova, je prva u našoj zemlji počela raditi na procesu proizvodnje garaža za bicikla.

''Pandemija koronavirusa je mnoge firme prisilila da mijenjaju mnoge stvari u poslovanju. Iz dana u dan situacija se mijenja i neophodno je osluškivati potrebe tržišta i pratiti svjetske trendove nudeći nova i inovativna rješenja. U suradnji s našim partnerima iz regioje, ali i Europske unije, odlučili smo se na početak proizvodnje garaža za bicikla. Već smo kupili dvije nove mašine i trenutno radimo na projektiranju i izradi prototipa. Ako sve bude išlo prema planu, s proizvodnjom bi trebali početi početkom 2021. godine.  Tako bi naše garaže za bicikla već na proljeće trebale biti u Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj, a potom i širom svijeta'', kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala d.o.o..

Podsjetimo, limene auto-garaže ove uspješne firme iz Cazina već su postale pravi hit širom regije, a potražnja za njima je naročito izražena u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

Kopirati
Drag cursor here to close