(Ne)čistoća

Bešlić: Prijave Future su nebuloze, tražit ću od SIPA-e da ih istraži

Bešlić je istaknuo kako će osobno od Future tražiti da mu dostave dokumentaciju kojom tvrde da je potrošeno 105 milijuna KM, te ako se ispostavi da su ti nalozi na neki način politička poruka, tražit će od SIPA-e da istraži ovu Udrugu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 01. 2019. u 12:01 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koliko ja znam te prijave su neutemeljene, te sam dao naloge da se provjere. Osobno mislim da oni spominju neke nebuloze'', komentirao je Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, kaznene prijave koje je protiv njega, Udruga Futura ispred Mreže Naše društvo, podnijela SIPA-i, Tužiteljstvu HNŽ i MUP-u HNŽ – Odjelu za gospodarski kriminal.

Bešlić je istaknuo kako će osobno od Future tražiti da mu dostave dokumentaciju kojom tvrde da je potrošeno 105 milijuna KM, te ako se ispostavi da su ti nalozi na neki način politička poruka, tražit će od SIPA-e da istraži ovu Udrugu.

''Ja nemam uvida da mi imamo toliko novca, te bih i ja prije svega volio da znam gdje su te pare, a kroz proračun one nisu prošle. Kad nešto optužujemo mislim da moramo imati utemeljenje, zato ću i ovim putem pozvati Futuru da mi dostave tu dokumentaciju da i ja mogu provjeriti njihove navode. Ukoliko budem smatrao da su ti navodi i dokumentacija na neki način politička poruka, ja ću biti toliko drzak da tražim od SIPA-e da istraži do kraja otkud podaci koji su krivotvoreni ili nešto. Isto tako, SIPA i Tužiteljstvo neka rade i istraže ako smo mi uradili nešto što nije sukladno zakonu i odlukama Gradskog vijeća koje se odnosi na te oblasti'', komentirao je Bešlić novinarima u Gradskoj vijećnici, nakon prijema organiziranog povodom nagrađivanja sportskih klubova Grada Mostara.  

Podsjećamo, u prošlom tjednu je Udruga Futura podnijela kaznene prijave SIPA-i, Tužiteljstvu HNŽ i MUP-u HNŽ - Odjelu za gospodarski kriminal, protiv pet osoba koje ''potpišu i sudjeluju u potrošnji svake marke proračuna vezane za komunalne djelatnosti''.

 ''Prijave smo podnijeli protiv gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, načelnika Odjela za financije Izeta Šahovića, načelnika Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Omera Pajića, šefa Službe za komunalne poslove i okoliš Stjepana Šaravanje i direktora JP Komunalno Esada Pobrića. To su osobe koje potpišu i koje sudjeluju u potrošnji svake marke proračuna vezane za komunalne djelatnosti'', rekao je to ranije Marin Bago, ispred Udruge Futura, za Bljesak.info.

Istaknuto je kako bi Mostar po svim  standardima ''morao biti najuređeniji grad u roku od šest mjeseci, no ovih pet ljudi mu to ne dozvoljavaju''.

Komentar na kaznene prijave Udruge Futura, novinari portala Bljesak.info zatražili su ranije i od gradonačelnika Bešlića, Izeta Šahovića, Omera Pajića, Stjepana Šaravanje i Esada Pobrića, no još uvijek nismo dobili povratnu informaciju.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close