Što se gradi, što se radi?

Bešlić o radovima u Mostaru: Ispitat će se i mišljenje građana

Bešlić kaže kao su do sada izdvojili značajna financijska sredstva, od vrha Avenije, od semafora, utrošena su četiri i pol milijuna maraka za izgradnju ceste.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 10. 2017. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Realizacija ovog uistinu velikog, značajnog, pa čak i povijesnog projekta za Mostar privodi se polako kraju. Pročistač otpadnih voda je praktično završen i sada slijedi probna faza rada pročistača otpadnih voda, a potom tehnički prijem, dobivanje uporabne dozvole Federalnog ministarstva prostornog uređenja te puštanje pročistača u rad'', rekao je u intervjuu za Večernji list Ljubo Bešlić, mostarski gradonačelnik.

Dodao je kako je Grad Mostar najveći zagađivač rijeke Neretve, a realizacijom projekta taj će se problem ''riješiti na kvalitetan način, što je vrlo važno i za gradove koji se nalaze nizvodno uz rijeku, kao i za okoliš, ali i za razvoj turizma''.

''Kako bi se ovaj, za Mostar strateški projekt, uspješno priveo kraju, potrebna je suradnja svih razina vlasti i projekt u konačnici mora biti održiv, a što iziskuje kasnije i određene troškove. Inače, projekt izgradnje pročistača otpadnih voda vrijedan je oko 25 milijuna KM, dok je vrijednost izgradnje kolektora u ovoj fazi oko 5 milijuna KM. Ti projekti financirani su iz grant sredstava IPA 2009, grant sredstava Švedske razvojne agencije SIDA, sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH te naknada za vodu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko - neretvanske županije, uz sudjelovanje Grada od oko 4 milijuna maraka, što dovodi do iznosa 31,000.000 KM'', rekao je.

 


Bešlić je rekao kako će na većini prometnica gdje se radi kolektor i pročistač doći i do postavljanja novog sloja asfalta.

''U sklopu projekta izgradnje lijevoobalnog i desnoobalnog kolektora uradili smo i novi režim prometa te prometne signalizacije i bit će urađeno više kružnih tokova u gradu kako bi se povećalo protočnost i sigurnost prometa. Nastojimo pratiti i trendove, izići u susret vozačima i građanima, pa ćemo u skladu s tim provesti i istraživanje kako bismo utvrdili što građani i vozači misle o tim rješenjima, podržavaju li ih ili ne. Završetak ovog velikog projekta, prema dosadašnjim procjenama, planiran je do kraja srpnja 2018. godine'', rekao je.

Bešlić kaže kako se uz ove velike projekte, rade i druge ''od velike važnosti''.

''Spomenut ću samo jedan koji će se djelomično uskoro dovršiti, a koji će uvelike promijeniti prometni život u gradu. To je izgradnja prometnice od Titove ulice, preko Sjevernog logora, do vrha Avenije. Prve automobile na dionici od vrha Avenije, preko 'Studentskog', moj je prijedlog s obzirom na to da smo grad s velikim brojem studenata, mosta do kružnog toka u Ulici maršala Tita možemo očekivati već početkom idućeg mjeseca. Ovaj projekt vrlo je vrijedan, a njegovo dovođenje u funkciju važno je za odvijanje prometa u gradu. Novi most potpuno je završen i tehnički primljen. Prometnica neće biti konačno završena i tehnički primljena, ali planiramo u promet pustiti jedan kolnički trak, znači da se njime odvija promet dvosmjerno jer nemamo sredstava za u potpunosti zatvoriti konstrukciju financiranja, a za to je potrebno oko milijun maraka'', rekao je.

Bešlić kaže kao su do sada izdvojili značajna financijska sredstva, od vrha Avenije, od semafora, utrošena su četiri i pol milijuna maraka za izgradnju ceste.

''Izgradnja mosta stajala je 12 milijuna maraka, dio kroz Sjeverni logor oko tri milijuna i šest stotina maraka plus 450 tisuća maraka, koliko stoji kružni tok. Tu smo uradili odvodnju oborinskih voda, kabele za LED javnu rasvjetu, a i provođenje vodovodnih cijevi, a sve to stvorilo je preduvjete da se taj dio grada može razvijati. Sve to, kada se zbroji, projekt je koji će u konačnici stajati oko 20 milijuna maraka'', kaže Bešlić.

Mostarski gradonačelnik kaže kako projekti ne propadaju.

''Čak ni oni koji se nalaze u zonama R1 gdje se pitanje izgradnje rješava kroz Povjerenstvo koje je ustanovilo Gradsko vijeće i koje radi, čime smo djelomično nadomjestili nedostatak Gradskog vijeća. S obzirom na to da nemamo Gradsko vijeće koje bi jedino moglo donijeti odluku o kreditnom zaduženju, određeni se zastoji ipak pojavljuju. Jedan veliki projekt od vitalnog interesa za razvoj kulture i sporta, Kulturno-sportski centar, koji mi nazivamo “Štreka-Integra”, zbog toga nije realiziran. To je projekt koji željno očekuju kulturni i sportski djelatnici Mostara. Posebno je taj objekt važan za kandidaturu koju raspisuje Europska unija, a koju smo najavili i politički dogovor oko toga postigli, a to je “Mostar - Europska prijestolnica kulture 2024.”. Nadam se kako će nam Vlada i Skupština HNŽ pomoći oko tog projekta. Ako Skupština HNŽ podnese zahtjev za odobrenje kredita da se taj važni projekt privede kraju, i na taj način bi pomogla gradu u toj prijavi. Nadam se pozitivnom stavu ministra financija naše županije gospodina Faladžića te pozitivnom odgovoru i podršci Skupštine HNŽ za tu prijavu. Projekt 'Mostar EPK' je projekt koji će u kulturnom razvoju pomoći ne samo Mostaru već će jako pomoći razvoju kulturnih i turističkih potencijala u Konjicu, Livnu i Trebinju. Ipak, nepostojanje Gradskog vijeća izravno se odražava na rad gradskih javnih poduzeća, koja nisu već godinama održala skupštine društva, i kroz odluke vršila raspoređivanje dobiti ili donosila odluku o pokrivanju možebitnih dugova. U kakvom su stanju gradske tvrtke, tek će se moći utvrditi dolaskom novoga Vijeća'', kaže Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close