Nije veliki propust?

Bešlić najavio ispitivanje rupe

Bešlić je odgovorio kako ne smatra da je u pitanju nekakav veliki propust, jer posao je urađen pod nadzorom međunarodnih firmi...
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 06. 2018. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemoguće je da zemljište nestaje bez neke vode bez nekakvih utjecaja s vana. Ispitat ćemo to i vidjeti što se dogodilo. To neće reći gradonačelnik, već mjerodavni ljudi, kojima je to struka. U ovom trenutku ne bih nikoga optuživao. Ljudi koji su radili stoje iza toga, imaju bankovne garancije, jer je to sve još novo i pod garancijom'', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić odgovorivši Faktoru zbog čega se otvorila rupa na cesti mostarskog Bulevara.

Bešlić je odgovorio kako ne smatra da je u pitanju nekakav veliki propust, jer posao je urađen pod nadzorom međunarodnih firmi, te dodao kako se može uvijek desiti neki tehnički problem, nepredviđena situacija.

Faktor podsjeća kako je 20. lipnja upriličeno probno puštanje otpadnih voda u pročistač na području Mostara. No, još nije poznato kada će ovaj višemilijunski projekt otpočeti s radom.

Tada je Bešlić kazao da će, ako testiranje prođe prema očekivanom, za desetak dana biti svečana ceremonija puštanja otpadnih voda na pročistač Mostara. No, danas ipak ne može reći kada će se to točno dogoditi.

 


''Puštena je probna količina otpadnih voda u pročistač. Sada treba proći određeno vrijeme za sav taj potreban proces, da bi laboratorijski provjerili kakvi su nalazi, jesu li zadovoljavajući'', rekao je Bešlić, dodavši da će tada obavijestiti sve one koji su pomogli da projekt ugleda svjetlo dana.

Grad Mostar će se tada, tvrdi, moći pohvaliti da je napravio višestoljetni projekt, koji funkcionira i daje rezultate, te da će imati ekološki čistu Neretvu, što će sigurno doprinijeti da se Mostar uvrsti među ekološke gradove.

Bešlić otkriva da problem s Grcima, o kojem se toliko pričalo, nije bio ključni. Kako kaže, s obzirom na to da su ispunili sve njihove uvjete, Grci su ti koji rade na puštanju postrojenja za tretman otpadnih voda, ali da je sporna bila firma koja je vršila nadzor nad izgradnjom postrojenja, jer joj je istekao ugovor.

 


''Vremensko razdoblje koje je Svjetska banka bila dala je isteklo, tu su nastali problemi, pa nisu htjeli da završe taj projekt. Međutim, Grad Mostar  je preuzeo da će otplatiti preostali dio nadzora i tako je riješen problem'', ustvrdio je.

Kopirati
Drag cursor here to close