Kraj radova

Bešlić: Na kolektorima će se raditi do lipnja 2018. godine

Gradonačelnik Bešlić najavio kraj radova na kolektorima do lipnja 2018. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 11. 2017. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog kašnjenja radova na izgradnji kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru u Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je održan sastanak kojem su nazočili predstavnici institucija i tvrtki uključenih u realizaciju tog iznimno zahtjevnog infrastrukturnog projekta.

Po riječima mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića, radovi na mikrotuneliranju na lijevoobalnom kolektoru započet će najkasnije do 7. prosinca 2017. godine.

Radove će izvoditi njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG iz Kassela, a vrijednost radova je 10,6 milijuna maraka.

Na sastanku je zaključeno da će se do 7. prosinca napraviti i novi dinamički plan, po kojemu bi radovi morali završiti do kraja lipnja 2018. godine, kazao je gradonačelnik Bešlić za Fenu.

Ustvrdio je kako će se vjerojatno morati produžiti ugovor s grčkom tvrtkom Actor, koja izvodi radove na izgradnji pročistača, a do 7. prosinca trebao bi se znati i točan datum njihovog puštanja u rad za što će, po Bešlićevim riječima, biti potrebno osigurati sredstva s gradske, županijske i federalne razine.

Razgovaralo se i o problemu povrata PDV-a i dvostrukog oporezivanja izvođača radova.

''Aktivno ćemo se uključiti u rješavanje pitanja povrata PDV-a grčkoj tvrtki Actor, a Svjetska banka, koja je nositelj ugovora s Actorom, također će se uključit i po pitanju produljivanja ugovora s tom grčkom tvrtkom'', kazao je gradonačelnik.

Današnjem sastanku, pored gradonačelnika Bešlića, nazočili su predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg, predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, predstavnici Europske komisije, Svjetske banke, PIT tima za provedbu projekta izgradnje pročistača otpadnih voda, federalnog i županijskog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Agencije za vodno područje sliva Jadranskog mora te predstavnici izvođača radova.

Vrijednost projekta izgradnje glavnog kanalizacijskog kolektora i pročistača otpadnih voda iznosi oko 23 milijuna maraka, a radovi na izgradnji započeli su 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close