Bravo

Banke bolnicama kupuju respiratore

Direktor Udruženja banaka Berislav Kutle rekao je kako je bankarski sektor u ovim izazovnim vremenima odlučio djelovati ujedinjeno...
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 03. 2020. u 09:59 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komercijalne banke u BiH financirale su nabavku tri respiratora, testova za virus korona, te zaštitne opreme za potrebe sveučilišno-kliničkih centara u Banja Luci i Sarajevu, kao i Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, objavljeno je iz Udruženja banaka BiH.

Direktor Udruženja banaka Berislav Kutle rekao je kako je bankarski sektor u ovim izazovnim vremenima odlučio djelovati ujedinjeno i usmjeriti podršku u zdravstveni sektor, jer je poznato da bolnice imaju mali broj respiratora, a oni su ključni za adekvatno zbrinjavanje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju.

"Od doniranih sredstava svaki klinički centar izvršit će nabavku najsuvremenijih stacionarnih respiratora i određenu količinu zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje. Mi im samo možemo zahvaliti na angažmanu i doprinosu koji daju kroz svoj plemeniti poziv, čuvajući živote i zdravlje svih nas", istaknuo je Kutle.

Izrazio je uvjerenje kako je ovo prva u nizu aktivnosti koje će banke realizirati s ciljem podrške građanima, klijentima i njihovim obiteljima, te najavio da se već razmatraju dodatne aktivnosti kojima će banke podržati lokalnu zajednicu u zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close