Proizvodnja povrća

Mostar: Poljoprivreda je moguća i na balkonima

Projekt provodi provodi Turska razvojna agencija u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a te APTF-om.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 03. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Proizvodnja povrća na balkonima ima socio-ekonomski karakter, potiče ljude da proizvode sami svoju hranu i što je danas najbitnije svjesni su porijekla te hrane'', rekao je dekan Agronomsko prehrambeno tehničkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivan Ostojić gdje je predstavljen projekt 'Proizvodnja povrća na balkonima'.

Projekt provodi Turska razvojna agencija u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) te APTF-om. 

Foto: Bljesak.info / Predstavljen projekt ''Proizvodnja povrća na balkonima'' na APTF-u 

Pomoćnica ministra Gordana Bošnjak pozvala je sve građane na inicijativu u ovom projektu.

Oko 400 domaćinstava u BiH dobit će potrebni vertikalni, intenzivni sustav za proizvodnju hrane, supstrat i sjeme. Pored toga, korisnicima će biti omogućeno educiranje iz ovog područja i dobit će priručnike za proizvodnju, poručili su iz vlade HNŽ.

Petar Glamočlija sa Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu objasnio je kako projekt traje već dvije godine te se širi u sve gradove BiH. 

Foto: Bljesak.info / Predstavljen projekt ''Proizvodnja povrća na balkonima'' na APTF-u 

''Projekt je pokrenut s idejom kako ljudi u ruralnim područjima imaju prostora za sadnju, dok urbana mjesta trebaju poljoprivredu prilagoditi svojim mogućnostima. U Mostaru koji ima puno balkona i terasa ovakva proizvodnja bi bila sjajna za ljude koji žele svježu hranu'', rekao je Glamočlija.

Osim građana, institucije, centri i drugi koji u svojoj mjerodavnosti obavljaju poslove izravno vezane za umirovljenike, nezaposlene, invalide, osobe s posebnim potrebama i slično, također mogu popuniti Upitnik za dodjelom vertikalnih sustava za uzgoj povrća za službene prostore. 

Foto: Bljesak.info / Predstavljen projekt ''Proizvodnja povrća na balkonima'' na APTF-u 
Kopirati
Drag cursor here to close