Novalić i Alsaati

Bahreinski investitori zainteresirani za ulaganja u BiH

Sugovornici su složni da treba iskorisiti mogućnosti razvijanja postojećih kapaciteta u prehrambenoj industriji, te povećanja izvoza bh. prehrambenih proizvoda
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 09. 2021. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, nerezidentnog veleposlanika Kraljevine Bahrein za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Moskvi, Ahmeda Alsaatija.

Razgovarano je o unaprjeđenju suradnje, posebno ekonomske, kao i mogućnostima njenog proširenja na više gospodarskih djelatnosti.

Veleposlanik je istakao da postoji zainteresiranost bahreinskih investitora za ulaganja u našu zemlju.

U tom kontekstu, sugovornici su složni da treba iskorisiti mogućnosti razvijanja postojećih kapaciteta u prehrambenoj industriji, te povećanja izvoza bh. prehrambenih proizvoda, ali i razmotriti načine kako bi Bahrein te proizvode dalje izvozio u druge zemlje Zaljeva, s obzirom na povoljan geografski položaj te zemlje.

''Obzirom na velika svjetska iskustva vaših investitora, ali i naše potrebe, izuzetno smo zainteresirani za mogućnost ulaganja Kraljevine Bahrein u naše gospodarstvo, a posebno za razvoj prehrambene industrije i izvoz naših proizvoda'' - rekao je premijer Novalić.

Veleposlanik Alsaati je informirao premijera Novalića da u ožujku sljedeće godine planiraju u Sarajevu organizirati ekonomski i poslovni forum za zemlje jugoistočne Europe, kako bi investitorima iz ove kraljevine bili predstavljeni potencijali koje Bosna i Hercegovina posjeduje.

Sugovornici su složni da je ovo prilika za sve zainteresirane investitore i bh. gospodarstvenike da uz direktne susrete započnu konkretnu suradnju i zajedničke projekte.

Inače, veleposlanik Alsaati, koji boravi u četverodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini i održat će niz susreta s bh. dužnosnicima, na kraju susreta je pozvao premijera Novalića da posjeti Kraljevinu Bahrein, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close