Planirana obnova

Autobusna stajališta u Mostaru konačno će služiti svojoj svrsi

Planirano je izdvajanje 77 tisuća maraka (bez PDV-a) za isporuku i montažu nadstrešnica stajališta
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 05. 2021. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska autobusna stajališta konačno bi mogla biti obnovljena i služiti svojoj svrsi.

Autobusna stajališta na širem području grada već godinama stoje demolirana od vremenskih prilika ili buntovnih građana uskoro biti trebala biti funkcionalna, budući da su osigurana sredstva za njihovu sanaciju.

Planom javnih nabava Grada Mostara za ovu godinu, kako stoji u objavljenom Izvodu, planirano je izdvajanje 77 tisuća maraka (bez PDV-a) za isporuku i montažu nadstrešnica stajališta. Novac je osiguran ovogodišnjim Proračunom Grada.

Isporuka i montaža se planiraju provesti nakon raspisivanja nabave i zaključivanja ugovora. Nabava se planira raspisati u drugom kvartalu odnosno do kolovoza, dok je zaključenje ugovora i konačno montiranje nadstrešnica planirano od rujna do kraja godine.

Podsjećamo, portal Bljesak.info u više navrata je pisao o derutnom stanju autobusnih stajališta u Mostaru. Odgovor na pitanje kada će stajališta biti sanirana nikada nismo dobili. Dobili smo uopćene odgovore kako su za održavanje javnih površina i imovine zadužena gradska komunalna poduzeća, prilikom čega smo svjedočili igri 'gluhih telefona' Službe za komunalne poslove i J.P. Komunalno d.o.o. Mostar.

Hoće li mostarski učenici još jednu školsku godinu započeti s demoliranih autobusnih stajališta, ostaje za vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close